Amenajarea casei

# transformare debara #debara #dressing #amenajarea casa

Cum transformi debaraua intr-un dressing senzational

Ai o debara pe care nu o folosesti, in schimb nu ai un dressing? Ei bine, cum ar fi sa transformi debaraua intr-un dressing senzational? O debara transformata in dressing te va ajuta sa te bucuri de mai mult spatiu in sifonier pentru depozitarea hainelor, iar in dressing poti aranja hainele de sezon, pentru a le avea la indemana. Astfel, de exemplu, poti pastra in dressing hainele de care ai nevoie zi de zi, cum ar fi jachete in timp ce restul hainelor le poti pastra in cateva sifoniere de la Tamos, in dormitor, de exemplu. In continuare, vei vedea cateva idei pentru amenajarea dressingului, astfel incat sa te poti bucura de tot spatiul disponibil in locuinta ta.

 

Masoara dimensiunile debaralei

De cat spatiu ai nevoie pentru a amenaja un dressing in propria locuinta? Ei bine, daca in cazul persoanelor care dispun de o locuinta spatioasa, dressingul poate ocupa o camera intreaga, lucrurile stau diferit in cazul celor care au o locuinta mica. In astfel de situatii, intrebarea este cati metri patrati ar trebui sa sacrifici pentru a proiecta un dressing? Ei bine, conform specialistilor in amenajarea spatiilor mici, doi metri patrati ar fi suficienti. Totusi, acest lucru presupune ca intreaga suprafata sa fie folosita in proportie de 100%. Asadar, este necesar ca dressingul sa se desfasoare din pardoseala pana in tavan. Un spatiu ideal pentru realizarea unui dressing incastrat in perete il constituie o fosta camara sau debara, dar si o nisa generoasa.

Valorifica spatiul disponibil

Intrucat spatiul intr-un dressing transformat din debara este destul de limitat, este indicat sa recurgi la diverse trucuri, pentru a valorifica spatiul disponibil. O recomandare spune sa utilizezi rafturi pe verticala si cutii de depozitare. Iata alte idei care te vor ajuta sa valorifici spatiul disponibil din dressing:

  • Poti utiliza rafturi deschise, fara usi, precum si suporturi de tip stander, pentru a avea acces rapid la toate piesele din dressing.
  • Poti alege sa utilizezi rafturi realizate la comanda, special pentru dressingul tau, pentru a valorifica si zonele mai putin accesibile.
  • Incearca sa compartimentezi spatiul, astfel ca hainele si incaltamintea sa fie grupate pe culori, materiale si sezon.
  • Utilizeaza cutii si suporturi speciale pentru a depozita pantofii si accesoriile separat de haine.

Dressingul trebuie sa contina polite sau rafturi, sertare, bare pentru umerase si, nu in ultimul rand, o olginda. Politele pot fi utilizate pentru depozitarea hainelor si pantofilor. Barele te ajuta sa iti organizezi camasile, rochiile, pardesiele si gecile, dar si pantalonii, tricourile si bluzele. Sertarele sunt ideale pentru a sorta lenjeria intima si diversele accesorii.

Alaturi de politele si barele fixe pe care, probabil, le vei utiliza, si care fac parte din categoria elementelor clasice din compozitia unui dulap, mai poti utiliza si diverse elemente mobile sau retractabile in dressingul tau. In prezent, exista numeroase sisteme moderne special concepute pentru organizarea ergonomica a spatiilor de depozitare.

Foloseste trucuri de maximizare optica a spatiului

Chiar daca spatiul de care dispui nu este tocmai unul generos, poti apela la diverse trucuri care dau iluzia optica de maximizare a spatiului. De exemplu, poti utiliza oglinzi, intrucat se stie ca acestea dau impresia de spatiu larg si aerisit.

Nu uita nici de corpurile de iluminat, care joaca un rol deosebit de important pentru dressingul tau. Adauga lampi de tavan si spoturi luminoase, care vor fi orientate spre rafturi.

Debaraua devine dressing

Asadar, daca iti doresti sa ai un dressing si ai o debara la care poti renunta, poti sa o transformi intr-un dressing cu adevarat senzational. Urmand cateva trucuri utile, vei reusi sa mentii o buna organizare a hainelor, pantofilor si accesoriilor, intr-un spatiu mic, dar extrem de eficient.

Sursa foto: pexels.com

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului