Amenajarea casei

#rasnita #cafea #utilizare #curatare #electrocasnice

Cum se foloseste corect rasnita de cafea

O cafea buna poate fi exploatata la potential maxim daca este preparata imediat dupa macinare. De asemenea, macinarea cafelei acasa poate aduce o economie notabila de bani. Pentru ca acest plan sa functioneze, este bine sa respecti cateva reguli in utilizarea si curatarea rasnitei de cafea.

Reguli de utilizare

Citeste cu atentie manualul de instructiuni al produsului achizitionat. Respecta indicatiile notate aici cu strictete.

1. Foloseste rasnita doar in scopul in care este ea proiectata. Macinarea cafelei sau a zaharului nu reprezinta o problema, insa in general este bine sa o folosesti pentru condimente sau boabe de o duritate asemanatoare cu cea a cafelei. Nu incerca sa macini orez sau cereale foarte dure, deoarece atat lamelele cat si motorul aparatului pot suferi avarii serioase.
Nu macina semiuleioase gen arahide, alune sau miez de nuca, deoarece acestea contin o cantitate foarte mare de lichid. De asemenea, alimentele foarte usoare pot afecta motorul aparatului, in cazul in care acesta se invarte in gol (de ex: biscuitii).

2. Nu umple recipientul de macinare mai mult decat este permis. Respecta gramajul recomandat de producator, dar si volumul ce poate incapea in cuva. Nu forta capacul pentru a indesa continutul.

3. Cauta in manualul de instructiuni durata maxima de rasnire dintr-o singura apasare. Avand in vedere ca modelele clasice de rasnita functioneaza doar atunci cand butonul este apasat, va trebui sa respecti un anumit timp. In general, nu este indicat sa depasesti 30 de secunde. Dupa un ciclu de functionare, asteapta cel putin 1 minut pentru a rasni din nou.

4. Nu folosi niciodata aparatul fara nimic in interior. Cutitele se vor invarti prea repede, iar motorul se poate arde din cauza efortului. Atunci cand macini frunze uscate, actioneaza butonul de rasnire pentru 2-3 secunde. Amesteca continutul si repeta procedeul pana cand atingi granulatia dorita.

5. Ai grija ca suprafata pe care rasnesti sa fie plana si uscata.

Reguli de curatare

1. Fie ca rasnesti doar cafea, fie ca o folosesti pentru maruntirea mai multor produse, este foarte important sa o cureti dupa fiecare utilizare. Resturile vechi de cafea pot afecta aroma si prospetimea celei rasnite ulterior.

2. Deconecteaza intotdeauna aparatul de la curentul electric inainte de curatare. Nu atinge firul de alimentare sau corpul rasnitei daca ai mainile uzi.

3. Curata recipientul pentru cafea cu un servetel de hartie sau bumbac. Poti folosi un servetel umed , insa cu mare atentie! Interiorul rasnitei si capacul vor fi complet uscate inainte de a fi depozitate. Foloseste servetele fara miros, pentru a nu afecta aroma cafelei.

4. Nu scufunda niciodata rasnita de cafea in apa si nu o intruduce in masina de spalat vase !

5. Atunci cand cureti interiorul cuvei, este bine sa fii atent la lamele cutitului de macinare. Acestea sunt foarte ascutite si te pot taia rapid.

6. Nu scutura si nu brusca rasnita de cafea atunci cand vrei sa scoti resturile macinate din interior. Socurile, impactul cu o suprafata dura sau vibratiile puternice pot disloca partile componente, astfel incat praful macinat poate fi imprastiat in jurul aparatului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea