Amenajarea casei

#amenajare camera #decorarea casei #decoratiuni casa #buget mic

Cum schimbi decorul unei camere cu un buget mic

Daca vrei sa schimbi complet decorul unei camere fara sa cheltuiesti multi bani pentru acest proiect, ai la dispozitie mai multe posibilitati. Cu putina atentie si indemanare, poti transforma total look-ul unei camere.

1 Mobilier vechi cu functie noua

Daca ai prin casa piese de mobila pe care nu doresti sa le mai folosesti, in loc sa scapi de ele, gandeste-te cum le-ai putea da un nou rol. De exemplu, dintr-un cufar vechi ai putea crea o masuta de cafea solida, cu spatiu de depozitare. Dintr-o patura veche se pot coase fete de perna pentru a inveseli canapeaua.

2 Schimba draperiile

Draperiile costa mult, insa, in loc sa comanzi unele pe toata lungimea peretelui de la fereastra, poti cumpara niste fasii pe care sa le asezi intr-o parte si in alta. Ele incadreaza geamul si aduc o pata de culoare, imbracand spatiul pe verticala.

3 Viziteaza raioanele cu promotii

Magazinele de mobila au raioane speciale unde sunt expuse piesele desperecheate sau cele ramase nevandute. Se poate sa gasesti o mobila la un pret nesperat de mic, noua si functionala. Verifica fiecare produs care te intereseaza pentru a te asigura ca nu exista defecte. Noul decor al camerei trebuie sa coste putin, dar fara sa faci rabat de la calitate.

4 Cumpara rame ieftine

Cumpara mai multe rame ieftine, simple, deoarece acestea arata cel mai bine si se potrivesc aproape oriunde. Fa, apoi, propriile tablouri utilizand fotografii color scoase la imprimanta, suveniruri sau obiecte cu valoare sentimentala etc. Imbraca apoi peretii cu aceste tablouri ieftine si atractive.

5 Stickere sau fototapet pentru pereti

Una dintre cele mai simple metode de a obtine un impact vizual si de a schimba complet aspectul unei camere este sa lipesti stickere decorative sau un fototapet pe unul dintre pereti. Poti gasi pe piata produse ieftine, cu un impact maxim cand intri in incapere.

6 Cumpara online produse pentru casa

Daca iti place un covor din magazin, cauta-l si pe internet. Se poate sa-l gasesti mai ieftin daca il achizitonezi dintr-un magazin online. La fel este cazul pentru veioze sau alte obiecte de decor.

7
Muta mobila in casa

Te-ai gandit vreodata sa muti mobila dintr-o parte in alta a casei? Poti face schimb chiar si de spatii. De exemplu, un fost dormitor mic se poate transforma in birou. Gandeste-te care sunt acele piese de mobilier care se potrivesc perfect in alt spatiu al locuintei. Uneori, simpla mutare a mobilei dintr-un dormitor in altul schimba complet aspectul unei camere, iar ceea ce trebuie sa mai adaugi pe costa mai putin decat daca ai fi cumparat totul de la zero.

8 Foloseste lumina

Verifica daca in incaperea pe care vrei sa o reamenajezi beneficiezi deja de maximum de lumina. Poti fie sa luminezi si mai mult spatiul prin oglinzi sau culori deschise, fie, dimpotriva, sa reduci intensitatea luminii. In ambele cazuri, aspectul general al camerei va suferi o transformare remarcabila.

9 Creeaza propriile tale decoratiuni

In loc sa dai multi bani pe obiecte de decor, incearca sa alegi cateva variante de decoratiuni pe care le poti confectiona acasa. Descopera cum sa folosesti borcanele pe post de decoratiuni.

Sursa foto: home-designing.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea