Amenajarea casei

#protectie #casa #alergii #sanatate #insecte

Cum scapi de tantarii din casa

Tantarii sunt o problema specifica perioadei de vara cu care ne confruntam in fiecare zi. Atunci cand acestia iti invadeaza casa, somnul tau devine un adevarat cosmar, iar sanatatea intregii familii poate fi pusa in pericol. Iata cateva metode pentru a tine tantarii departe de locuinta, precum si pentru a-i extermina pe cei existenti.

 

 

1 Plasa impotriva insectelor este varianta clasica si de departe cea mai sigura.  Din momentul in care a fost instalata, poti dormi linistit avand siguranta ca tantarii nu vor mai aparea in jurul tau. De asemenea, vei economisi banii pe care i-ai fi platit in mod normal pe solutii cu efect de scurta durata. Plasa poate fi montata pe orice fereastra sau usa. In functie de tamplaria existenta, vei decide daca o poti monta singur sau daca trebuie sa ceri ajutorul unei firme specializate.

2 Aerul conditionat este o alta cale de a scapa de insectele indraznete. Desi nu acesta este scopul aparatului, sunt sanse ca in timp ce il folosesti sa impiedici si accesul tantarilor. Acestora nu le prieste aerul rece, ci prefera mai degraba caldura din exterior.

3 Spray-urile anti tantari te scapa de acestia pentru o scurta perioada de timp (cateva ore). Este foarte important sa citesti si sa respecti indicatiile notate pe ambalajul produsului. In general, nu este indicat accesul oamenilor in incaperea in care a fost aplicata o cantitate mare de solutie timp de cateva ore. Substantele chimice continute sunt toxice si pot crea probleme grave de sanatate, cu simptome imediate sau pe timp indelungat. Dupa ce ai aplicat solutia este foarte important sa aerisesti bine.

4 Pastilele anti tantari reprezinta o metoda ieftina si de cele mai multe ori eficienta. Acestea nu costa mai mult de 1 leu, iar efectul lor dureaza aproximativ o noapte. Este bine sa le achizitionezi impreuna cu dispozitivul special pentru priza. Daca nu ai dispozitivul, dar trebuie sa scapi de tantari cat mai rapid, le poti aseza pe o suprafata fierbinte (un bec in stare de functionare). Pastilele emana un miros placut. Pentru un efect de lunga durata, foloseste si un odorizant impotriva insectelor.

5 Sistemul cu ultrasunete este o solutie non toxica impotriva insectelor. Pe piata exista numeroase variante atat pentru interior cat si pentru spatii largi. Destinatia acestora se va stabili in funtie de putere si de aria de acoperire. Pretul porneste de la 90 RON si poate depasi 200 RON. Ultrasunetele nu pot fi detectate de urechea umana, insa sunt suficient de fine pentru a alunga insectele din zona respectiva.

6 Baldachinul este o alta metoda de protectie anti-insecte. Acesta este folosit mai ales in cazul copiilor, insa este la fel de util si persoanelor adulte alergice la intepaturile de tantari. Acesta reprezinta o plasa fina sau un material elegant agatat deasupra patului prin diferite sisteme, ce imbraca patul, fara a lasa loc insectelor sa patrunda. Astfel vei beneficia de protectie sigura.

7 Lampile cu ultraviolete pot fi gasite sub diferite modele, in functie de zona in care vor fi folosite. Ele pot fi folosite si in incaperi inchise, insa trebuie plasate la o inaltime de peste 2 m de sol, intr-un colt intunecat al incaperii. In gradina functioneaza foarte bine si impotriva gandacilor zburatori sau a musculitelor. Insectele sunt atrase de razele UV si electrocutate ulterior. Unele modele sunt dotate cu un ventilator pentru a atrage mai repede insectele in interior. Aparatul este usor de curatat si de intretinut. Preturile pornesc de la 20 RON (o lampa cu actiune redusa – pentru o camera) si pot depasi 150 RON (pentru o suprafata de 100 mp).


Citeste si:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare