Amenajarea casei

#soareci #capcana #rozatoare

Cum scapi de soarecii din casa

Odata cu instalarea sezonului rece soarecii cauta mancare si temperaturi mai crescute astfel ca ies din pivnite si magazii si ajung in case si apartamente. Chiar si persoanele care se ocupa regulat de curatenia din casele lor pot sa se confrunte cu o astfel de problema, mai ales daca locuiesc in blocuri si case vechi , cu subsoluri insalubre. Iata cateva solutii pentru a scapa de acesti “musafiri” nedoriti :


1 Instaleaza capcane


Pe langa capcanele pentru soareci clasice au aparut in ultima perioada si dispozitive asemanatoare, sub forma de cutii, din plastic sau carton. Aceste dispozitive se asambleaza foarte usor si sunt de unica folosinta.

Mai exista si capcanele “lipicioase” care constau in bucati de carton, plastic sau lemn cu lipici. Cand soarecii trec peste ele raman blocati si mor sufocati sau de foame. Chiar daca aceste metode nu sunt prea “ortodoxe”, sunt extreme de eficiente.

Poti sa confectionezi si singur o capcana pentru soareci. Ai nevoie e o placa de lemn, gresie sau alt obiect cu o suprafata plana, o nuca sau alt aliment si o farfurie adanca. Pune nuca pe suprafata plana si sprijina apoi farfuria de ea. In momentul in care sorecele va incerca sa o ia, castronul va cadea peste el. Odata capturat, poti sa-l iei si sa-l eliberezi afara, preferabil ceva mai departe de casa.


2 Foloseste pesticide


Atat cei mici cat si pisicile si cateii sunt curiosi, miros si uneori chiar mananca lucruri pe care nu ar trebui sa le manance. Astfel, doar in cazul in care nu ai copii sau animalute de companie poti sa folosesti pesticide pentru a elimina rozatoarele. Exista numeroase produse pe piata sub forma de graunte sau grau, toxice pentru soareci.

De asemenea, poti sa mai faci si o pasta din 1 lingura acid boric, o cana de faina si 1/2 cana de apa. Formeaza bilute din pasta pe care sa le plasezi in locurile preferate ale soarecilor – sub chiuvete, pe langa tevile de apa calda etc.

Acidul boric este eficient si impotriva gandacilor sau furnicilor de bucatarie.


3 Instaleaza un aparat cu ultrasunete


Este bine sa stii ca exista aparate cu ultrasunete care iti protejeaza locuinta de soareci. Aparatul alunga rozatoarele printr-un ultrasunet pulsator, fara a deranja persoanele din jur.

Pentru a-si dovedi eficienta, acest aparat trebuie sa functioneze 10-15 zile incontinuu, dupa care se lasa sa functioneze preventiv.

Aparatul nu polueaza mediul si are un consum minim de energie. El poate fi folosit si in combinatie cu metodele clasice.


4 Apeleaza la metode naturale


Un dintre metodele naturale eficiente pentru eliminarea soarecilor este amplasare in locuri strategice de fulgi de porumb sau ovaz. Soarecii vor manca din fulgi care li se vor umfla in stomac astfel ca vor muri in circa doua, trei zile.

Soarecilor nu le place mirosul de menta si cel de cuisoare. Aseaza frunze de menta si cuisoare in locurile “frecventate” de rozatoare iar acestia le vor ocoli. De asemenea, poti folosi ulei de menta sau de cuisoare pe care il gasesti de cumparat din magazinele cu produse naturiste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea