Amenajarea casei

#linoleum #indepartare linoleum #inlocuire linoleum

Cum scapi de linoleum: 4 sfaturi eficiente

Linoleumul a fost foarte mult timp una dintre cele mai bune metode de acoperire si infrumusetare a pardoselii, dar intre timp a pierdut teren in fata parchetului si a gresiei. Daca te pregatesti sa faci schimbari in casa si vrei sa indepartezi linoleumul, avem pentru tine cateva sfaturi eficiente, pentru ca aceasta activitate sa se transforme intr-o joaca de copii.


1. Pregateste-ti ustensilele necesare

Indepartarea linoleumului este o treaba migaloasa, dar daca ai la indemana ustensilele potrivite, totul va fi mult mai usor. Ai nevoie de un spaclu, un cutter si un uscator de par sau un alt dispozitiv care sufla aer cald.


2. Taie linoleumul in patrate mici

Asa cum o prajitura este mai usor de consumat atunci cand este taiata in bucati mai mici, asa si linoleumul este mai usor de indepartat daca este sectionat in patrate mici. Asadar, cu ajutorul unui cutter taie linoleumul in fasii, astfel incat sa obtii patrate mai mici decat placile de gresie.


3. Desprinde linoleumul cu spaclul

Introdu un col al spaclului sub linoleum si trage usor de material. Miscarile bruste pot duce la ruperea linoleumului si iti ingreuneaza munca. Odata ce ai despins un colt de linoleum, introdu spaclul mai adanc, prin miscari scurte si rapide. Repeta acelasi procedeul pentru fiecare portiune de linoleum.


4. Indeparteaza adezivul

Linoleumul nu ar fi greu de indepartat, daca nu ar fi fost lipit cu un adeziv foarte puternic. Practic, lipiciul este cel care ingreuneaza indepartarea materialului. Tot spaclul iti va fi de folos si pentru a scapa de adeziv. Intai este bine sa incerci sa il indepartezi la fel ca pe linoleum. Daca se incapateaza sa ramana lipit de pardoseala, foloseste un uscator de par la treapta cu aer fierbinte. Indreapta aerul spre adeziv si razuieste-l cu spaclul.

Daca nici aceasta solutie nu este eficienta, foloseste un material moale, imbibat in apa calda. Umezeste adezivul si lasa-l la inmuiat cateva minute, apoi dezlipeste-l cu spaclul. Daca optezi pentru aceasta solutie, este bine ca, odata ce scapi de linoleum si adeziv, sa lasi paroseala sa se usuce o zi intreaga, intrucat umezeala poate favoriza aparitia mucegaiului.

Sursa foto: bloombety.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea