Amenajarea casei

#zugravit #zugravit casa #vopsea lavabila #zugravire pereti #pensula vopsit

Cum sa zugravesti fara sa lasi urme

Zugravirea peretilor poate parea o sarcina dificila, rezervata doar profesionistilor. Insa, cu putina atentie si rabdare, poti duce la bun sfarsit acest lucru fara costuri suplimentare si timp pierdut.

Ai grija si la produsele pe care le folosesti, care trebuie sa fie de calitate. De asemenea, inainte de a vopsi, curata bine incaperea si acopera mobilierul si podelele.
 

Lucruri de care ai nevoie:

 

Cum sa zugravesti corect


Pasul 1: Pregateste casa

Inainte de a zugravi un perete sau o camera intreaga este indicat sa pregateste incaperea respectiva. Muta si acopera mobilierul si podeaua. Acopera peretii pe care nu ii zugravesti cu o banda adeziva. Ai grija insa ce fel de banda adeziva alegi, deoarece anumite sortimente pot distruge peretii sau podelele.

Pasul 2: Vopseste colturile cu pensula

Acorda o atentie speciala colturilor si marginilor peretilor. Foloseste o perie mica, pe care sa nu o incarci prea mult cu vopsea. Cu aceasta perie, poti zugravi si o parte din perete, evitand supraincarcarea acesteia cu vopsea. In acest fel vei acoperi bine locurile in care nu poti ajunge cu bidineaua sau trafaletul.

Pasul 3: Foloseste trafaletul pentru suprafetele mari

Dupa ce ai terminat de zugravit colturile peretilor, este momentul sa iti indrepti atentia asupra restului de treaba. Pentru a zugravii peretii poti folosi un trafalet.

Ai grija insa sa nu supraincarci trafaletul cu vopsea, deoarece se vor forma dungi si pete. Acopera trafaletul in intregime cu vopsea si scurge-l bine inainte de a-l aplica pe perete. Ai grija ca din el sa nu curga picaturi de vopsea.

O alta modalitate prin care poti evita formarea de dungi atunci cand zugravesti este sa aplici vopseaua in directia potrivita. Zugravirea in linie dreapta, de sus in jos poate parea modalitatea ideala, insa in acest fel pot aparea linii si dungi pe pereti. Cel mai indicat este sa zugravesti peretii in zigzag.

Aplica trafaletul pe o portiune mare de perete, aplicand vopseaua in forma literei "M". Zugraveste in acest stil pana acoperi toata portiunea de perete, din tavan pana la podea.

Muta-te apoi catre alta portiune de perete si zugraveste in acelasi stil, pana cand il acoperi. De asemenea, ai grija la excesul de vopsea.

Pasul 4: Acopera spatiile dificile

Pentru spatiile dificile de vopsit, este indicat sa foloseste aceeasi tehnica de aplicare a vopselei. De asemenea, ai grija ca peria sa nu fie incarcata cu vopsea. Este astfel indicat sa o scurgi bine, inainte de a aplica vopseaua pe perete sau in spatiul respectiv. Aplica apoi vopseaua prin miscari de zigzag.

In acelasi mod poti aplica vopseaua si in spatiile pe care deja exista vopsea. Ai grija insa sa cureti si sa degresezi bine spatiile respective inainte de a aplica vopseaua.

O camera de dimensiuni normale poate fi zugravita in timp de 4 - 5 ore. Trebuie sa acorzi insa cateva ore si pentru curatarea camerei respective si pentru aplicarea vopselei in spatiile dificile, precum ferestre, usi sau colturi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea