Amenajarea casei

#smirghel #scaun #vopsit #vopsea acrilica #reconditionare mobilier

Cum sa vopsesti un scaun

Pictarea mobilei este o activitate interesanta si distractiva in acelasi timp. Daca ai prea multe obiecte de mobilier pe care le tii aruncate prin vreo magazie, este timpul sa le imbunatatesti aspectul si sa le folosesti. Uita-te prin casa si vezi cu ce ai putea sa iti completezi mobilierul si incepe sa reconditionezi obiectele vechi. Iti prezentam in continuare cum sa vopsesti un scaun vechi.

Materiale necesare pentru vopsirea scaunului

  • smirghel
  • vopsea
  • pensula
  • lac

Pregatirea suprafetei de vopsire

Pentru ca vopseaua sa se imprime mai bine, este nevoie ca la inceputul procesului sa stergi foarte bine scaunul folosind un material special pentru curatarea suprafetelor din lemn. Foloseste un smirghel si indeparteaza foarte bine impuritatile scaunului.

Dupa ce ai curatat suprafata, sterge tot praful acumulat. Poti folosi o laveta, astfel incat, la final, suprafata sa fie curata si fara scame.

Alegerea vopselei pentru scaun

Poti alege pentru pictarea scaunului o vopsea acrilica. Acest tip de vopsea este ecologica, nu miroase urat si se usuca repede. Pentru un rezultat mai bun, aplica vopseaua de doua ori.

Alegerea culorilor pentru vopsirea scaunului

Alegerea culorilor pentru a vopsi scaunul poate fi o activitate interesanta si distractiva. Verifica si mobilierul casei, inainte sa te decizi asupra culorilor, deoarece ai putea sa te inspiri, astfel incat scaunul sa se potriveasca cu celelalte obiecte de prin casa.

In cazul in care vrei sa vopsesti scaunul in mai multe culori, alege nuante asemanatoare. Diferite, incat sa trezeasca interesul, dar nu foarte stridente, incat sa fie obositoare. Fa un test inainte sa te apuci sa vopsesti scaunul.

Atunci cand incepi sa vopsesti scaunul, este bine sa faci acest lucru intr-o camera bine ventilata sau daca locuiesti la casa poti sa vopsesti scaunul afara, in aer liber. Atentie insa, sa nu fie intr-o zona cu mult praf.

Dupa ce termini de vopsit, pune scaunul intr-un loc ferit de mizerie si bine ventilat si lasa-l sa se usuce. Pentru mai multa stralucire, poti aplica si un strat de lac pentru lemn.

Sursa foto: homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea