Amenajarea casei

#amenajare casa #vopsire podele #podele beton

Cum sa vopsesti podelele din beton

Betonul este un amestec de mai multe ingrediente si este folosit in special in contructii. Betonul este cel mai rezistent material realizat si folosit de om, iar atunci cand este amestecat si cu fier sau alte fibre devine cel mai puternic material al omenirii.

Chiar daca betonul este cel mai rezistent si de incredere material de constructie, are un aspect fad, in special atunci cand este folosit pentru pereti podele. Exista insa numeroase cladiri cu podele din beton, iar aceste podele necesita vopsirea, pentru un aspect mai proaspat si frumos.

Vopsirea podelelor din beton este o metoda eficienta prin care isi vor schimba aspectul. Vopseaua ofera in acelasi timp si protectie la trafic si accidente.


Curatarea si degresarea podelelor din beton


Vopsirea podelelor din beton este un proces lung, care necesita o grija speciala. Inainte de aplicarea vopselei, podelele din beton trebuie pregatite. Este recomandat sa le cureti bine si sa le degresezi. Pe piata se gasesc o serie de produse destinate degresarii podelelor.


Verificarea podelelor din beton


In functie de varsta cladirii, podelele din beton trebuie verificate inainte de a incepe o proiect de vopsire. Betonul mai nou contine anumite substante care afecteaza aderenta vopselelor. De asemenea, inainte de a vopsi podelele din beton, este foarte important sa verifici si gradul de umezeala. Daca betonul este umed, nu trebuie vopsit. Vopsirea trebuie realizata doar dupa ce toata umezeala este indepartata.

 

Creearea unui suprafete aderente de vopsit


Dupa ce podelele au fost curatate, degresate si verificate de umezeala, trebuie pregatite pentru vopsire. Daca betonul este tare, vopseaua nu va adera foarte bine, caz in care va trebui sa folosesti o baza asemanatoare nisipului. Pe aceasta baza, vopseaua va adera mult mai rapid. Dupa ce aplici baza de acid, betonul trebuie bine spalat cu apa, pentru a indeparta orice fel de reziduuri.

Dupa aplicarea stratului de acid este foarte important sa fie aplicat si un strat din polimeri. Acestia vor crea o baza lucioasa, de plastic, pe care vopseaua va adera foarte bine.


Alege materiale de calitate


Atunci cand pregatesti betonul pentru vopsire este foarte important sa alegi materiale de calitate. Chiar daca vei plati mai mult pentru ele, acestea vor oferi un rezultat de calitate. Podelele din beton vor fi bine curatate, iar stratul de polimeri bine realizat. In acest fel, vopseaua va adera mult mai bine, iar rezultatul va fi unul de durata.

Cu cat produsele pe care le cumperi sunt mai calitative, cu atat vei avea mai putine costuri sumplimentare cu viitoarele reparatii. De asemenea, atunci cand aplici straturile de polimer peste beton, este foarte important ca aceastea sa fie lasate sa se usuce foarte bine, chiar si cateva zile, inainte de a aplica straturile de vopsea.

Dupa ce aplici vopseaua, este indicat sa o sigilezi un un lac sau al produs similar. In acest fel vei evita distrugerea vopselei. Pe piata se gasesc numeroase tipuri de vopsele pentru podelele din beton, in diverse culori.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului