Amenajarea casei

#lemn #vopsit #pensula #mucegai #noptiera #laveta #vopsea acrilica #hartie abraziva

Cum sa vopsesti o noptiera veche

Daca ai prea multe obiecte de mobilier prin casa si nu iti mai plac, este timpul sa faci o schimbare. Apeleaza la creativitate si imbunatateste aspectul mobilei tale, fara mare efort. Poti sa faci acest lucru pictand piesele de mobilier care nu mai au aspectul si stralucirea de altadata. 

Iata cum poti improspata culoarea noptierei vechi cu ajutorul vopselei acrilice!

1 Pregatirea suprafetei pentru vopsire

Sterge foarte bine noptiera veche folosind o hartie abraziva. In cazul in care noptiera nu a mai fost vreodata vopsita, este indicat sa verifici daca are noduri. In situatia in care le descoperi, aplica un strat de solutie de innodare peste ele si lasa-le sa se usuce.

2 Curatarea noptierei pentru vopsire

Curata foarte bine suprafata pentru a crea conditiile necesare pentru pictura. Foloseste o laveta care sa nu lase scame si indeparteaza orice urma de praf. Daca suprafata de vopsit are urme de grasime, pot aparea diverse probleme, urme inestetice sau diferente de nuanta in zona respectiva.

Inainte de a picta, da noptiera cu un strat de grund - pentru a fi mai usor in momentul in care incepi sa vopsesti - si lasa sa se usuce. Produsul patrunde in profunzimea fibrei si protejeaza lemnul impotriva cariilor si a mucegaiului. Este un produs ecologic, neinflamabil si netoxic.

3 Aplicarea vopselei acrilice

Pentru pictura, foloseste vopsea acrilica, intrucat se usuca mult mai repede. Vopseaua acrilica este ecologica si nu miroase urat. Are o aplicabilitate usoara si este elastica, proprietate care asigura o intindere uniforma.

Aplica doua straturi de vopsea. Pentru suprafetele problematice, foloseste o pensula mai mica. Culoarea pe care o alegi pentru noptiera trebuie sa fie in concordanta cu restul mobilierului, pentru a crea un spatiu armonios. Alegerea nuantei poate fi facuta si in functie de personalitatea membrilor familiei.

Curatarea ustensilelor dupa aplicare se face foarte usor, cu apa, imediat dupa utilizare.

Noptiera ofera un plus de "frumos" camerei tale, de aceea este important ca aceasta sa aiba un aspect placut. Pe langa elementul decorativ, noptiera serveste si la stocarea diferitelor lucruri pe care ti le doresti la indemana.

Sursa foto: www.housetohome.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului