Amenajarea casei

#vopsea #casa #amenajare casa #masa de bucatarie #vopsit masa de bucatarie

Cum sa vopsesti masa de bucatarie

Piesa centrala de mobilier a unei bucatarii este masa, acolo unde oamenii se intalnesc, mananca si isi impartasesc experientele de peste zi. Astfel, masa de bucatarie trebuie sa aibe un aspect prietenos, care sa te invite la vorba si care sa iti maresca instant apetitul.

Daca vrei sa transformi radical bucataria, unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poti face este sa vopsesti masa de bucatarie. Vopsirea mobilierului, fie ca este nou, fie ca este vechi, este o idee nemaopomenita de a schimba aspectul unei camere.

Masa din bucatarie poate fi vopsita chiar de tine, daca ai putina rabdare. Numai asa vei obtine o piesa noua de mobilier. In acest fel vei putea alege culorile potrivite.

Cum pregatesti masa pentru vopsire

Daca masa ta de bucatarie este veche, ai nevoie de cateva pregatiri inainte de a incepe. In primul rand trebuie sa indepartezi primul strat de vopsea sau lac, cu ajutorul unui aparat special. Pentru a indeparta vopseaua veche poti folosi si o foaie de glaspapir, mai dura. Dupa ce ai indepartat complet vopseaua sau lacul, sterge bine masa cu o carpa umeda, dupa care lasi sa se usuce.

Sterg apoi din nou mobila, pana cand ai indepartat orice urma de praf, vopsea sau rugina. Aplica apoi un strat fin de vopsea primer. Daca vrei sa vopsesti mobila in negru, este indicat ca in vopseaua primer sa adaugi si cateva picaturi de vopsea gri.

Vopseaua de tip primer se gaseste in doua variante: pe baza de ulei si pe baza de apa. Vopseaua pe baza de ulei este mai dificil de curatat in comparatie cu vopseaua pe baza de apa. Acest tip de vopsea se curata cel mai bine cu ulei de terebentina.

Cum sa vopsesti masa de bucatarie

Inainte de a vopsi masa, este indicat sa decizi ce culoare vei folosi. Poti opta pentru alb daca vrei sa obtii o incapere mai larga, sau alte culori care sa se potriveasca cu atmosfera generala bucatariei. Culorile au diferite conotatii, astfel ca galbenul ne face mai fericita, rosul mareste apetitul sau albastrul ne calmeaza.

Vopsea in doua tonuri. Pentru a obtine un aspect shabby chic poti folosi diferite culori. Vopseste partea de sus a mesei cu o culoare si picioarele cu alta culoare. In acest fel vei ascunde si eventualele pete. Daca vrei sa vopsesti masa in culorile inchise este indicat sa folosesti tonuri ale pamantului si sa eviti culorile vibrante.

Vopsea un tonuri proaspete. Atunci cand vrei ca masa din bucatarie sa aiba un aspect nou, poti incerca culorile proaspete, pastelate sau in tonuri de albastru si verde. Incearca sa eviti vopselele lucioase deoarece in timp se decojesc. Incearca insa sa folosesti culori care sa se potriveasca cu intrega bucatarie.

Vopsea de tip spray. O alta metoda de a vopsi mobial este sa folosesti vopsea de tip spray. La vopsirea mobilierul te pot ajuta si copiii care vor fi fericiti sa se joace cu vopseaua. Alege culori vibrante, in tonurile fructelor preferate si vei obtine o bucatarie vesela, plina de viata, unde toti membrii familiei vor dori sa isi desfasoare activitatile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului