Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #mobilier dormitor # vopsea pereti #mobilier culoare inchisa

Cum sa vopsesti dormitorul cu mobilier inchis la culoare

Atunci cand reamenajezi dormitorul este indicat sa te gandesti si la mobilierul deja existent. Daca mobila din dormitorul tau este de culoare inchisa efortul este si mai mare deoarece trebuie sa gasesti combinatii care sa avantajeze spatiul si care sa nu incarce incaperea.

Daca planuiesti sa reamenajezi dormitorul, vopsirea peretilor este un proiect deja integrat. Insa atunci cand alegi vopseaua pentru pereti este esential sa te gandesti si la culorile deja existente in dormitorul tau. Mobilierul este principalul punct de pornire.

De obicei, in dormitor se gasesc obiecte masive de mobilier, de la patul care este elementul central, pana la sifonier si noptiere. Culoarea mobilierului este esentiala pentru creearea unei atmosfere relaxante si confortabile, ideale pentru somn si odihna.

Cum sa echilibrezi culorile peretilor cu mobilierul

De obicei, dormitorul este format dintr-un pat confortabil si mare, un sifonier, noptiere, o comoda mai mare si 2 scaune. Alegerea culorilor potrivite pentru pereti depinde in mare masura de culoarea exacta a mobilierului. Pentru a alege culoarea peretilor este indicat sa iei in consideratie principala nota dominanta a mobilierului.

Daca vrei sa accentuezi mobilierul, daca acesta este foarte frumos lucrat, alege culori neutre pentru pereti. Daca vrei sa omogenizezi mobilierul cu celelalte elemente de decor alege nuante monocromatice sau contrastante, astfel incat culoarea mobilei sa se integreze in culorea peretilor.

Daca insa vrei sa pui mai mult accentul pe pereti si sa muti punctul de focalizare de la mobilier, este indicat sa colorezi peretii intr-un mod cat mai special. Elementele de lumina, accentele de culoare vor atrage mai mult atentia decat mobilierul inchis la culoare si plictisitor.

Iata ce combinatii de culori poti face pentru un dormitor cu mobilier inchis:

Combinatii luminoase. Daca esti in cautarea de culori care sa se potriveasca cu mobilierul inchis la culoare, poti alege albul. Daca mobilierul tau este de foarte buan calitate, il poti pune in evidenta cu ajutorul peretilor albi. Cu accesorii metalice, perdele si draperii argintii, vei obtine un dormitor modern. De asemenea, mai poti alege si griul si argintiul pentru accente de culoare.

Combinatii pentru mobila maro sau neagra. Atunci cand dormitorul tau este compus din piese de mobilier maro sau negre, ai la dispozitie o serie de combinatii de culori precum bej, alb murdar sau crem. Ciocolatiul deschis, rosul cu accente de bej sunt alte combinatii pentru astfel de dormitoare. De asemenea, poti alege si tonuri de albastru care se potrivesc foarte bine in dormitoarele cu mobilier negru.

Contraste elegante. Daca mobilierul din dormitorul tau este de culoare inchisa, poti folosi diverse combinatii pentru pereti, care sa accentueze acest lucru. Pentru a creea un efect cald poti opta pentru combinatiile de culori deschise si pastelate. Insa, pentru un aspect unic, poti alege combinatii de culori fosforescente, precum galben sau verde.

De asemenea, pentru mobilierul negru, poti opta pentru pereti violet, turcoaz, rosii sau portocalii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea