Amenajarea casei

#sandwich maker #electrocasnice #carne #paine #legume #gratar #teflon

Cum sa utilizezi un sandwich maker

Vrei o gustare calda si usor de preparat? Te-ai saturat de spalat vase, tigai si ustensile de gatit dupa o simpla masa preparata in casa? Iata cum poti alege si cum este bine sa folosesti un sandwich maker si ce alte posibilitati de preparare iti ofera acest aparat electrocasnic.

1 Ce poti prepara

Cel mai important aspect pe care este bine sa il ai in vedere este posibilitatea de a folosi mai multe tipuri de placi. Acest tip de sandwich maker poate fi folosit si ca gratar pentru carne sau legume. Placile detasabile sunt prinse cu ajutorul a doua cleme si pot fi diferentiate dipa striatiile specifice (linii orizontale pentru grill).

Atunci cand prepari carnea, avantajul consta in faptul ca nu este nevoie sa adaugi nimic in plus. Asezi bucata de carne in interior si inchizi capacul. Substantele grase ale carnii vor fi folosite si evaporate in timpul coacerii, astfel incat preparatul ulterior va fi perfect sanatos.

2 Cat prepari

Un sandwich maker are o capacitate de preparare a 4 felii de paine simultan, respectiv a doua sandwichuri. Durata prepararii variaza in functie de puterea aparatului (intre 600 si 1800W), dar si de grosimea placilor. Daca pregatesti carne, atunci durata de preparare difera in functie de tipul acesteia (pui, vita, oaie), dar si de grosimea feliei.

Modul de functionare nu ridica probleme de la un model la altul. Diferentele sunt date de forma placilor din interior. Unele modele sunt prevazute cu placi drepte, netede, altele cu forme dreptunghiulare sau triunghiularea pentru realizarea a 4 sandwichuri triunghi.

3 Cum il folosesti

Sistemul de inchidere este in general manual. O clema din plastic sau metal va „agata” manerele celor doua laturi ale dispozitivului. Daca sandwichul este prea gros, va trebui sa presezi usor placile, pana cand caldura acestora va putea modela painea dupa forma existenta. In momentul in care fortezi dispozitivul pentru inchidere, exista riscul ca aceasta clema sa se rupa.

Termostatul automat declanseaza incalzirea si racirea placilor in timpul prepararii, pentru a putea selecta nivelul de coacere a sandwishului. In general vei sesiza un indicator luminos pentru alimentare si unul care te anunta daca aparatul functioneaza sau nu.

4 Cum il cureti

Placile de coacere sau prajire contin un strat de teflon antiaderent. Acesta trebuie curatat si spalat cu atentie, deoarece stratul de teflon care imbraca aluminiul este foarte subtire. Nu folosi substante chimice agresive sau puternice si nici bureti de vase din metal. Indepartarea preparatului se va realiza cu ajutorul unei palete din teflon, pentru a evita zgarierea teflonului.

Avand in vedere posibilitatea de a pregati produse suculente sau grase, este indicat sa optezi pentru un dispozitiv cu finisaje metalice, din inox sau otel inoxidabil . Acestea se curata mai usor si pastreaza o cantitate mai mica de germeni si microbi.

5 Cum il controlezi

Indicatoarele luminoase difera foarte mult de la un model la altul. Un produs ieftin se va incalzi din momentul in care il conectezi la o sursa de energie electrica, fara a avea un buton de on/off (pornit/oprit). Avand in vedere preturile destul de mici pentru aceste electrocasnice, este mai bine sa achizitionezi un model pe care sa il poti controla mai usor. In functie de materiale, finisaje si tipul placilor poti plati pentru un sandwich maker intre 50 si 200 RON.

Manerele unui sandwish maker sunt fabricate din plastic termorezistent pentru a ramane reci in permanenta. Finisajul exterior poate fi din plastic, otel inoxidabil sau dintr-o combinatie a acestora. In general gasesti modele in nuante de gri, negru, argintiu sau alb.

Pentru a preveni accidentele, toate aparatele sunt dotate cu o platforma sau picioruse antialunecare. De asemenea, poti opta si pentru varianta cu recipient de stocare a cablului, astfel incat sa nu existe riscul ca un animal sau un copil sa darame aparatul in timp ce acesta functioneaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare