Amenajarea casei

#gospodarie #apa calda #igiena casa #solutii de curatare

Cum sa utilizezi eficient apa calda in gospodarie

Folosirea apei calde in gospodarie este esentiala pentru curatat si dezinfectat. Invata sa folosesti eficient apa calda pentru acele activitati unde ea isi face treaba cel mai bine si sa diferentiezi situatiile in care aceasta ar putea fi inlocuita cu apa rece.

Motivele pentru care este bine sa folosesti apa acasa .ro/calda" title="calda">calda in activitatile domestice sunt nenumarate. Iaa cateva dintre acestea:

1 Puterea de curatare

Vasele spalate cu apa calda inmoaie resturile si le indeparteaza mai usor, astfel incat faci economie de timp si nici nu este nevoie sa folosesti un agent de curatare puternic. Detergentul de vase in combinatie cu apa calda este suficient.

Petele de pe diverse suprafete se pot elimina mai usor daca sunt inmuiate in preapabil in apa calda. Mucegaiul poate fi indepartat printr-o astfel de solutie compusa din apa calda si praf de copt.

Recipientele cu forme ciudate sunt greu de curatat pe interior, atunci cand nu ajungem cu degetele in toate colturile. Pentru a spala bine peretii interiori trebuie doar sa torni apa calda pana la jumatate si sa folosesti orez, linte uscata, nisip decorativ sau pietricele foarte mici. Inchide cu un capac, agita bine si apoi limpezeste. Lustrele, caldelabrele si lampile cu portiuni din sticla se curata cu apa calda.

Detergentul de covoare poate fi folosit in combinatie cu apa calda. Se poate face si propria solutie de curatare a covorului daca amesteci putin sapun si otet in recipientul cu apa calda.

2 Eliminarea bacteriilor si microorganismelor

Toxoplasma si salmonella constituie riscuri la care te supui daca nu speli temeinic recipientele unde ai pastrat carne cruda, oua crude etc. Tocatorul se spala cu apa calda si sapun pentru a preveni infectarea cu bacterii si paraziti.

Pentru a indeparta microbii de pe haine si accesorii, acestea trebuie spalate cu apa fierbinte, in masura in care materialul respectiv tolereaza aceste temperaturi. Apa rece folosita pentru spalarea hainelor este mai economica, dar nu la fel de eficienta.

Apa calda este bine sa fie folosita si in cazul spalarii gresiei si faiantei, in combinatie cu un detergent special pentru gresie.

3 Degresant

Apa calda este un bun degresant, care curata in profunzime, cu ajutorul unui detergent. Odata ce obiectul s-a uscat, acesta nu va fi acoperit de o pelicula neplacuta, asa cum se intampla cand se foloseste apa rece. De aceea, farfuriile, dar si paharele, trebuie sa fie spalate cu apa calda, astfel incat suprafata sa ramana perfect curata (sa scartaie la frecare).

4 Uscarea

Vasele spalate cu apa fierbinte se usuca mai bine decat cele spalate cu apa rece sau doar calduta. Primele se vor usca frumos, fara pete, spre deosebire de celelalte.

 

Cand sa nu folosesti apa calda


Exista situatii in care folosirea apei calde in gospodarie nu este indicata. Hainele confectionate din materiale fragile se spala cu apa rece sau doar calduta, pentru ca fibrele sa nu aiba de suferit. Cand speli frigiderul, nu apela niciodata la apa calda pentru a elimina bacteriile, deoarece, in timp o astfel de procedura il poate distruge. Este suficient sa folosesti o solutie de apa la temperatura normala si detergent de vase sau o combinatie de apa cu otet.


Sursa foto: liveearth.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare