Amenajarea casei

# camera de vis #transformare pod # design casa #amenajare casa #design interior

Cum sa transformi podul intr-o camera de vis. 5 idei din care sa te inspiri

De cele mai multe ori, podul casei ramane un spatiu gol sau in care sunt depozitate haotic diverse obiecte care nu mai sunt necesare. Insa, poti castiga spatiu util din locuinta amenajand podul intr-o camera care sa raspunda nevoilor sau pasiunilor tale.

Ti-am pregatit cinci idei din care sa te inspiri pentru a iti transforma podul casei intr-o camera de vis.

1. Amenajeaza dulapul visurilor tale

Cine nu si-ar dori un dulap mare in care sa fie aranjate frumos toate accesoriile, piesele vestimentare si perechile de incaltaminte? In general, dormitoarele nu beneficiaza de un spatiu foarte generos, iar montarea unui dulap mai incapator nu este posibila.

Insa, daca ai un pod pe care nu il folosesti in niciun alt scop, il poti transforma rapid si usor intr-un dressing. Monteaza rafturi speciale pentru pantofi, dulapuri pentru haine, sertare pentru tot felul de accesorii si cateva oglinzi pentru a largi vizual spatiul.

2. Creeaza o mini librarie

Daca esti o persoana pasionata mai degraba de carti decat de moda, atunci cu siguranta una dintre cele mai mari probleme este lipsa unui spatiu in care sa depozitezi toate cartile pe care le detii. Si, de ce nu, in care sa poti sta in voie sa le citesti.

Creeaza rafturi inalte pe care sa aranjezi fiecare carte din colectia ta, iar daca esti norocos si ai si o fereastra in pod, poti aranja langa aceasta un colt confortabil de lectura. Daca iti vei aseza un fotoliu sau o canapea micuta, o veioza si multe carti alaturi, podul va deveni cea mai placuta incapere din casa.

3. Aranjeaza o camera de jocuri

In cazul in care ai multi prieteni care vin in vizita, o camera aranjata in mod special pentru a petrece timp impresuna si a va distra, nu ar trebui sa lipseasca. Poti aduce o masa de biliard, de tenis sau pur si simplu sa asezi o canapea, o masa si sa iti expui colectia de jocuri de societate.

4. Creeaza o zona de lucru

In ziua de astazi multe persoane lucreaza de acasa, iar daca si tu te numeri printre acestea, cu siguranta ai nevoie de un loc special in care sa iti desfasori activitatea. Si ce loc poate fi mai potrivit decat podul, o incapere izolata si ferita de diverse zgomote care te pot distrage?

Cel mai bine ar fi insa ca in pod sa ai si cel putin o fereastra, pentru a iti asigura si un minimum de lumina naturala. Apoi nu trebuie decat sa aranjezi un birou, un scaun confortabil si cateva piese decorative pentru a face intregul spatiu mai primitor.

5. Aranjeaza un loc frumos de depozitare

Daca nu iti doresti sa creezi un spatiu prea complicat, poti folosi podul pentru simpla depozitare a unor obiecte pe care le folosesti mai putin, precum valize, echipamentul de sport pentru iarna si altele asemanatoare. Insa, incearca sa il aranjezi cat mai functional si placut posibil. Monteaza rafturi si chiar locuri de depozitare mascate, astfel incat sa creezi impresia unui spatiu aerisit si ordonat.

Surse foto: decoist.com,  goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului