Amenajarea casei

#mobilier #mobila ieftina #masuta de cafea #paleti de lemn

Cum sa transformi paletii de lemn in piese de mobilier - II

Ai cativa sau piese de paleti care nu-ti mai folosesc la nimic? Nu e nevoie sa-i arunci pentru ca exista o multime de moduri in care ii poti transforma in piese de mobilier cu adevarat unice si originale. Iata cateva exemple care sa te ajute la transformarea spctaculoasa.

1 Masuta de cafea orientala

Alege un palet de dimensiune mai mare si cauta doua bucati de scandura pe care sa le atasezi in lateralele paletului, care vor functiona pe post de picioare pentru masa. Ai grija sa nu ridici masa de la pamant mai mult de o palma, pentru ca piesele orientale sunt joase, de obicei. In spatiul gol din interiorul paletului, ataseaza doua sertare (eventual reciclate de la o ) pe care le poti vopsi in culori contrastante cu paletul de lemn.

2 Birou sau masa pentru computer

Ti-ar fi de folos o masa pentru computer sau un birou, insa nu dispui de bugetul necesar? Acum iti poti confectiona singur o astfel de piesa de mobilier dintr-un palet de lemn. Ai nevoie de un palet solid si patru picioare metalice, rotunde, precum si de o placa de OSB. Ataseaza placa de OSB in partea de jos a paletului si taio exact pe masura acestuia. Ataseaza cele patru picioare in continuare, fixate de placa de OSB si iata biroul tau original. La final, poti alege sa lacuiesti lemnaria sau s-o vopsesti in nuanta picioarelor mesei.

3

Nimeni nu s-ar fi gandit ca sase paleti pot constitui o insula de bucatarie originala, interesanta si perfect functionala. Imbina, cu ajutorul unor cuie, paletii intre ei, cate trei si apoi ataseaza cele doua mese obtinute astfel pentru a forma o singura insula. Vopseste in gri inchis sau negru noua piesa de mobilier, astfel incat sa iasa in evidenta. Nu e deloc dificil si vei obtine astfel o insula de bucatarie durabila si din materiale naturale, care se poate adapta la orice stil.

4 Canapea

Chiar daca este greu de crezut, poti folosi doi paleti pentru a confectiona o canapea simpatica pentru terasa. Iti trebuie doua bucati de burete sau doua perne de la o canapea mai veche, pe care le poti imbraca in material nou. Paletii se vor vopsi intr-una din nuantele pernelor si se vor atasa unul de celalalt in forma literei L. La imbinari, se vor folosi intaritoare metalice, tot in forma de L, care se gasesc in magazinele cu materiale de bricolaj . In final, aseaza pernele si te poti folosi deja de noua canapea.
 

Partea I: Cum sa folosesti paletii de lemn in piese de mobilier I

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea