Amenajarea casei

#garaj #garaj casa #constructie garaj #amenajare garaj

Cum sa transformi garajul intr-un spatiu de locuit

Ai nevoie de spatiu in plus din cauza ca familia ta se mareste sau pentru ca nevoile familiei tale sunt in continua schimbare, insa bugetul nu-ti permite achizitionarea altei case sau constuirrea unor camere noi. Cel mai bine e sa inveti sa folosesti la maxim spatiul deja existent, iar garajul este o solutie ingenioasa pentru aceasta problema.

 

Reconstructia garajului

Mai intai, trebuie sa evaluezi bine spatiul garajului si sa afli daca ai voie sa intervii construind ceva in acest perimetru. Este bine de stiut ca orice constructie care implica ciment sau caramida necesita o aprobare. In schimb, daca ridici o incapere din lemn sau placaj de tip OSB, nu e nevoie de nici o autorizatie.

Majoritatea garajelor sunt obtinute prin departajarea unui spatiu cu ajutorul a patru stapi si un acoperis. Pentru a transforma garajul intr-un spatiu de locuit , e nevoie sa-l inchizi cu ajutorul unor pereti si sa-l izolezi, sa-i adaugi macar o fereastra si o usa basculanta sau pietonala, in functie de utilitatea garajului.

Odata ce ai terminat aceste activitati, trebuie sa scoti toate obiectele depozitate in garaj pentru a putea incepe amenajarea interioara. Cand garajul este gol, evalueaza spatiul ramas disponibil si fa-ti un plan despre cum ai dori sa-l organizezi.

Exista doua variante: una in care vei lasa loc pentru a tine masina in interiorul garajului si cealalta in care transformi radical garajul si nu mai lasi loc pentru masina.
 

Idei de amenajare


Cand montezi instalatia electrica, ia in calcul amplasarea unei capanele, a unei biblioteci, a unui dressing sau a unui spatiu de studiu sau munca. Daca nu vei avea nici o fereastra, ar trebui sa pui niste becuri in plus.

Majoritatea podelelor de garaj au o rampa de urcare si coborare a masinii. Daca nu vei mai pastra garajul ca spatiu de adapostire al masinii, ar trebui sa renunti la aceasta rampa si sa indrepti podeaua. Dupa asta, ar trebui sa acoperi podeaua, care de obicei este realizata din beton, cu un material mai calduros de genul podelei din lemn, parchetului sau gresiei.

Fiind, de obicei, o camera dreptunghiulara, necompartimentata, te poti folosi de pereti pentru a creea numeroase spatii de depozitare prin dublarea acestora cu rafturi. Noua camera obtinuta din garaj este ideala pentru depozitarea cartilor sau hainelor.

Nu uita sa vopsesti peretii ramasi descoperiti in nuante deschise pentru a crea un plus de luminozitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea