Amenajarea casei

#cum sa amenajezi dormitorul #amenajarea dormitorului

Cum sa transformi dormitorul intr-o camera impresionanta

Doar pentru ca dormitorul trebuie sa fie o camera cat mai simpla care sa te ajute sa te odihnesti, nu inseamna ca acesta nu poate fi spectaculos. Culorile stridente, prea multe accesorii sau un mobilier masiv pot sufoca spatiul, insa un decor cu gust va scoate aceasta camera din anonimat fara eforturi prea mari. Dormitorul trebuie sa fie minimalist, inundat de liniste si energie pozitiva. Iata cum poti sa-i dai un aer impresionant:

Profita de accesoriile esentiale

Fiecare camera trebuie sa includa accesorii pentru un decor plin de personalitate, dar si elemente functionale. Acestea pot deveni cu usurinta pete de culoare intr-un decor neutru si pot influenta puternic amenajarea dormitorului. Alege draperii intr-o culoare indrazneata sau cu un model care atrage atentia asupra spatiului, fara a-l incarca. Modelele cu forme geometrice in nuante pastelate de albastru sau roz se potrivesc unui dormitor de tineret. Modelele monocromatice sunt recomandate pentru a pastra armonia culorilor, iar draperiile trebuie sa urmeze paleta deja existenta in dormitor. Acestea se pot asorta fie cu peretii, fie cu lenjeria de pat sau covorul. Draperiile sunt esentiale in orice dormitor, pentru ca joaca un rol important in crearea atmosferei propice pentru somn, dar si pentru ca te ajuta sa te bucuri de intimitate. In plus, ele iti ofera posibilitatea sa complementezi decorul peretilor astfel incat dormitorul sa reflecte un stil de design modern, elegant, dar si original.

Opteaza pentru decoratiunile strict necesare

Pentru ca dormitorul sa indeplineasca cea mai importanta functie, a odihnei, este important sa nu il incarci cu prea multe decoratiuni de care nu ai nevoie. Pastreaza-le doar pe cele care au si alte functii, nu doar estetice. Corpurile de iluminat precum veiozele sau aplicele, paturile, cuverturile sau pernele sunt doar cateva dintre elementele care nu trebuie sa lipseasca dintr-un dormitor bine pus la punct. Materialele se aleg in functie de stilul adoptat in dormitor. Daca acesta are un aer boem spre rustic, nu trebuie sa lipseasca decoratiunile din lemn, paie sau lana. Intr-un dormitor cu accente contemporane se pot folosi cuverturi cu blana artificiala foarte fina, corpuri de iluminat din metal si mobilier in culori clasice, mate. 

Dupa regulile feng shui, oglinzile nu sunt potrivite pentru camera dedicata somnului. Se considera ca acestea agita energiile din dormitor si pot fi motivul principal pentru un somn nelinistit si intrerupt. Peretele din fata patului poate fi decorat cu un tablou de dimensiuni mari, daca spatiul iti permite, insa nu incarca mai multi pereti cu opere de arta sau alte decoratiuni. Parfumurile de camera pot fi inlocuite de lumanari cu miros placut, dar subtil. Acestea sunt importante si pentru crearea unei atmosfere relaxante care te va inspira in fiecare seara inainte de culcare.

Adauga un element inedit

Un dormitor intr-un stil spectaculos este bine gandit de la un colt la altul. De aceea, este esential sa adaugi cateva elemente care scot in evidenta inspiratia pe care ai cautat-o in procesul de amenajare. Desigur, dormitorul trebuie sa se impace cu designul folosit in restul casei si sa nu incalce multe dintre regulile pe care le-ai urmat. Elementele inedite trebuie sa fie amplasate intr-un punct anume, fara a incerca sa le incorporezi in intreaga incapere. De exemplu, poti alege un perete de accent cu textura de lemn sau piatra in spatele patului. Un dormitor de dimensiuni mai mari si inalt se poate impune cu adevarat printr-o astfel de piesa de decor. De asemenea, panourile de pluta sau de lemn pot fi aplicate cu usurinta pe pereti pentru a crea o atmosfera mai relaxata si pentru a profita de originalitatea acestor produse pentru decor. Acestia pot fi scosi in evidenta prin instalarea unor spoturi sau aplice cu lumina calda. Pentru un perete de accent poti folosi panouri cu diferite texturi, in functie de stilul de design pentru care optezi.

Un dormitor inspirat are nevoie doar de cateva idei bune si de materiale de calitate. Organizeaza spatiul in functie de dimensiuni si nu uita sa eviti orice aglomerare. Pastreaza la vedere doar acele elemente care au ceva de spus si care te incanta de fiecare data cand intri in camera.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului