Amenajarea casei

#relaxare #baie relaxanta #oaza de relaxare #lampi de aromoterapie

Cum sa transformi baia intr-o oaza de relaxare

Daca te numeri printre cei care abia asteapta sa ajunga acasa dupa o zi grea de munca si sa se refugieze in cada cu apa fierbinte, in atmosfera relaxanta si intima a baii, atunci iata cateva sfaturi care sa te ajute sa te bucuri si mai mult de aceste momente. Transforma baia intr-o relaxare fara sa faci investitii mari.

Iata cum poti imbunatati spatiul camerei de baie, pentru a raspunde mai bine nevoilor tale de relaxare.

1 Incepe prin a vopsi peretii intr-o culoare placuta. Contrar aparentelor, culori ca alb, bej sau crem nu evoca deloc sentimentul de relaxare. Foloseste nuante de bleu, vernil, oranj sau galben.

2 Inrameaza si agata pe unul dintre peretii de deasupra cazii una dintre fotografiile tale preferate. Te vei relaxa mai bine privind o imagine sugestiva cand stai in cada, decat daca te uiti la un perete gol.

Cauta o imagine care te face sa te simti calma si relaxata. La fel de potrivite sunt peisaje din concedii in care ai fost si care-ti amintesc de momente placute.

3 Pentru a intra mai bine in atmosfera de relaxare, pune-ti muzica preferata, in surdina. Iti poti face o lista cu melodii care iti induc o stare placuta. Daca ai si o telecomanda pentru sistemul audio, astfel incat sa poti schimba muzica de la distanta, ar fi util s-o poti lua cu tine in baie.

4 Cumpara-ti o pernuta subacvatica si plaseaz-o in zona spatelui, sprijinindu-te pe ea pentru a sta intr-o pozitie cat mai comoda, in cada.

5 Daca baia ti se pare anosta sau lipsita de imaginatie, poti monta o etajera decorativa pe un perete apropiat de cada. Pe etajera poti aseza obiectele cosmetice de uz frecvent. Schimba si rama oglinzii cu una deosebita, mai eleganta, realizata din lemn sau fier forjat .

6 Fa-ti plinul de uleiuri aromatice, sare de baie, spumant de baie, odorizante cu arome exotice etc. Orice articol are legatura cu aromaterapia te va ajuta sa te relaxezi mai bine si va contribui la crearea unei stari de bine.

7 Inlocuieste lumina artificiala cu cateva lumanari parfumate , plasate in jurul cazii. Lampile de aromaterapie sunt la fel de eficiente deoarece iti ofera lumina difuza si parfum deosebit. Lumina difuza te va ajuta sa te relaxezi mai bine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului