Amenajarea casei

#dezordine #curatenie casa #debara #dezordine casa #spatiu de depozitare

Cum sa tii dezordinea din casa sub control

Aglomeratia de lucruri din casa ta se poate transforma rapid in dezordine , iar lucrurile utile devin din ce in ce mai greu de gasit. Afla cum sa tii dezordinea sub control.

O casa ordonata, in care mobila si lucrurile nu sunt aglomerate, este un camin confortabil. Daca insa ai probleme cu aglomeratia de lucruri si cu dezordinea, afla de ce si cum le poti tine sub control.
 

De ce trebuie sa eviti dezordinea


Unele lucruri sunt pastrate in casa doar pentru ca au costat mult, chiar daca nimeni nu le foloseste cu adevarat. Aglomeratia de lucruri si dezordinea te pot insa obosi. Mai mult, cand ai prea multe lucruri de care nu vrei sa te desparti si care nici nu sunt ordonate bine sau depozitate corect, gandurile ti se vor indrepta catre trecut si nu vei putea face progrese prea usor in viata.

Atunci cand locuiesti intr-un spatiu incarcat cu lucruri aranjate in mod dezordonat, lipsa de claritate din mediul tau iti poate afecta si gandirea. Daca nu poti sa te hotarasti sa arunci o revista veche sau sa strangi toate facturile in acelasi loc, cum poti lua decizii imporante pentru viata ta?

Pentru unii oameni dezordinea de poate transforma si in rusine si poate deveni o problema sociala, ce te impiedica te mai simti bine atunci cand primesti musafiri in casa. Studiile de specialitate au gasit si o legatura intre dezordine si masa corporala: oamenii care traiesc cu multe lucruri in dezordine sunt mai predispusi la obezitate .
 

Sfaturi pentru eliminarea aglomeratiei si dezordinii


Nu incerca sa faci ordine in toata casa, daca dezordinea este mare, te vei plictisi si vei renunta. Incepi cu un raft sau cu un sertar si, dupa ce simti ca ai inceput sa ai rezultate, ataca zonele problema, in care ai cele mai multe lucruri depozitate: debara, garaj, pivnita, pod.

Pentru a evita dezordinea trebuie sa accepti ca putin efort zilnic este mai util decat multa munca o data pe saptamana sau pe luna. Daca faci ordine cate 15 minute pe zi, vei evita aglomeratia de lucruri si dezordinea.

Atunci cand incepi sa organizezi o zona cu multe lucruri, scoate-le pe toate si intinde-le pe o suprafata unde le poti vedea in perspectiva. Astfel, vei putea organiza mai eficient lucrurile in spatiile de depozitare, pe care poti si sa le cureti de praf cu aceasta ocazie.

Stabileste patru categorii in care imparti lucrurile care iti aglomereaza casa "De pastrat", "De dat", "De aruncat" si "De pastrat un an". Adauga si data la ultima categorie si, chiar daca nu te induri sa te desparti de aceste lucruri, accepta faptul ca, daca nu le folosesti timp de un an, probabil nu le vei folosi niciodata. Doneaza hainele vechi organizatiilor caritabile, care le pot distribui unor copii orfani sau unor batrani saraci.

Pentru a tine dezordinea sub control, poti folosi diverse recipiente pentru lucrurile mici care sunt imprastiate prin casa. Cosurile sau vasele decorative pot tine creioane , maruntis sau plicuri.

Spatiile de depozitare din casa ta ar trebuie sa acopere cel putin 10% din suprafata totala astfel incat sa poti depozita corect toate lucrurile pe care le folosesti doar ocazional si care pot crea dezordine atunci cand nu sunt duse la loc dupa folosire.

Ai nevoie de o menajera? Gaseste online pe www.cautamenajera.ro


Sursa foto: Homebuildingremodeling.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare