Amenajarea casei

#renovare locuinta #decoratiuni interioare #renovare #renovare casa

Cum sa-ti renovezi casa cu bani putini

Pentru renovarea casei si adaptarea sa la noile tale nevoi de spatiu sau modernitate, nu trebuie sa faci mari sacrificii financiare. Trebuie doar sa ai putina indemanare si simt estetic ca sa pui in practica sfaturile designerilor, iar odata ce incepi munca de renovare, vei vedea ca ideile vin singure si casa ta incepe sa capete alta forma.


Nu te atasa de vechile decoratiuni
 

Odata ce te-ai hotarat sa renovezi casa, e nevoie sa fii pregatita sa schimbi multe. Renuntarea face parte din procesul de renovare. Trebuie sa dai jos toate vechile tablouri, afise si imagini inramate, ca sa poti evalua peretii. Imagineaza-ti casa ca o panza gata de pictat, pe care vei adauga diverse elemente.
 

Incepe cu schimbari mici


Poate ca ai dori sa-ti schimbi baia de la A la Z, dar trebuie sa fii realista si sa vezi ce-ti poti permite acum. Pentru a schimba aspectul baii, poti inlocui, pentru inceput, doar wc-ul si chiuveta. Ai putea indrazni si alte culori cum ar fi negrul sau rosul.

In loc sa-ti doresti sa schimbi faianta, poti alege cateva abtipilduri interesante cu forme florale sau geometrice pe care sa le aplici pe ea. Vor schimba instant aspectul baii.
 

Un living nou in doi pasi

 

Daca covorul din living ti se pare invechit, poate nu-ti permiti sa treci direct la inlocuirea lui cu un parchet de cea mai buna calitate, dar si mocheta este o alternativa demna de luat in calcul. Alege una uni, crem sau visiniu, in functie de culoarea canapelei. Mergi pe un contrast intre cele doua, nu pe asemanare . In plus, poti aplica singura mocheta, daca-ti iei masurile necesare.

Peretii ii poti vopsi si singura intr-o alta culoare, cu ajutorul lavabilelor de ultima generatie, care se aplica foarte usor chiar si de catre neprofesionisti.

Decat sa strangi multe decoratiuni interioare pe care sa le insiri peste tot, rezuma-te la una sau doua piese masive, de impact. De exemplu, poti investi intr-un lampadar mai deosebit sau o masuta de cafea mai aparte.
 

Reinventeaza bucataria


Uneori, bucataria ta poate deveni complet alta daca schimbi chiar si numai masa. Alege una rotunda si mut-o pe mijloc, astfel incat sa devina punctul central al camerei.

Perdelele sau draperiile pot avea un interesant rol decorativ daca sunt realizate din materiale mai vesele, cu imprimeuri geometrice sau florale. Acestea pot fi realizate chiar si de tine, dintr-un metraj cumparat de la mercerie.

Apeleaza la un meserias profesionist pentru renovarea casei: gaseste online zugravi, electricieni si instalatori, folosind site-urile din reteaua Caut.ro.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului