Amenajarea casei

#toamna #curatenie generala #curatenie #casa

Cum sa-ti pregatesti casa pentru toamna

Zilele sunt din ce in ce mai scurte si mai racoroase, fapt care te face sa tanjesti dupa caldura de vara? Compenseaza acest lucru amenajandu-ti casa astfel incat sa creezi o atmosfera primitoare si calduroasa. Toamna are farmecul ei si este caracterizata de un amestec deosebit de culori si arome. Iata cum sa-ti pregatesti casa pentru toamna:


1 Fa o curatenie generala


Inceputul toamnei este momentul ideal pentru a face o curatenie generala si a schimba aerul din casa.

Curata canapelele si covoarele si sterge praful cu atentie. Poti sa folosesti solutii speciale de curatat sau unele mai naturale, dar la fel de eficiente, formate din apa si bicarbonat sau otet.

Scoate petele de pe mobila, daca e cazul si verifica daca podelele tale nu sunt cumva zgariate. Lustruieste-le si da-le cu ceara sau sterge-le cu solutii special create pentru tipul tau de parchet.

Nu uita sa te ocupi de curatarea mobilierului, a vaselor si aparatelor electrocasnice din bucatarie. De asemenea, ai grija ca toate lucrurile din baie sa fie in ordine. Arunca produsele vechi si pastreaza la vedere numai strictul necesar.

Citeste mai multe despre:
 

2 Foloseste covoare pentru a acoperi pardoseala si gresia

Sursa foto: www.salari.com


Daca pe timpul verii ai renuntat la covoare pentru a crea o atmosfera mai luminoasa si mai racoroasa este timpul sa-ti decorezi din nou casa cu ele.

Inainte de a le aseza la locul lor, este indicat sa le scoti la aer pentru cateva minute (mai ales daca locuiesti la casa) si sa le cureti de praf si pete. Poti sa folosesti o solutie formata dintr-o cana de apa in care ai adaugat 3-4 linguri de otet, pentru a improspata culorile covorului tau.

De asemenea, poti sa schimbi aspectul baii tale folosind covorase speciale. Daca ai o baie simpla, de culoare alba, opteaza pentru carpete colorate, eventual cu model floral sau geometric. Ca sa fii in ton cu schimbarea anotimpului, mizeaza in special pe cele in nuante de rosu, auriu, maro, portocaliu.


3 Fa curat in sifonier


Este timpul sa faci curat si in sifoniere. Scoate hainele de vara si aseaza-le in spatele dulapului sau impacheteaza-le, pune-le in saci si depoziteaza-le in locuri „ascunse”- pe dulapuri, sub pat, in debarale.

Fa rost de cateva cutii din carton si aseaza-ti sandalele si pantofii de vara in ele. Depoziteaza cutiile in pivnita sau garaje pentru a elibera dulapul si a face loc incaltamintei pentru sezonul rece care ocupa da regula mai mult spatiu. Este recomandat sa asezi cutiile cu pantofi in locuri ferite de umezeala pentru a nu putrezi.


4 Schimba accesoriile si decoratiunile

Sursa foto: www.cornpoppygirl.com


Decoreaza camerele cu boluri pline cu aranjamente din frunze si fructe uscate si conuri de brad.

Foloseste castroane pline cu struguri, mere, pere, gutui sau alte fructe specifice acestui anotimp pentru a decora bucataria. Daca vrei sa adopti un stil mai rustic, agata ici colo ghirlande de usturoi, ceapa sau ardei iuti .

Pentru living si dormitor foloseste lumanari parfumate, in culorile toamnei.

Schimba cuverturile, fetele de masa si pernele cu unele cu fructe sau frunze, in nuante pamantii si oranj, caracteristice toamnei.

Decoreaza ferestrele cu perdele fluide, care sa pluteasca usor atunci cand vantul se strecoara inauntru. Pentru draperii opteaza de asemenea pentru culori specifice toamnei sau mai neutre- bej, crem.

Sursa foto: www.homedepot.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare