Amenajarea casei

#feng shui #dulap #amenajarea casei #curatenie #haine

Cum sa-ti organizezi dulapul dupa regulile Feng Shui

Potrivit filosofiei Feng Shui, pentru a alunga ghinionul si a atrage norocul in casa este bine sa pastrezi orice spatiu curat si organizat. Expertii Feng Shui recomanda ca dulapul, ca orice alt loc din casa, sa fie un spatiu cat mai aerisit si ordonat, care sa inspire caldura. Iata cum sa organizezi dulapul dupa regulile Feng Shui:


1 Curata si vopseste


Incepe prin a scoate toate lucrurile afara din dulap. Foloseste un aspirator pentru a indeparta praful dupa care sterge interiorul cu o solutie formata din 500 ml apa calduta, o cescuta de otet si cateva picaturi de ulei de ceai verde.

Foloseste o vopsea cu o nuanta deschisa pentru a improspata aspectul dulapului daca e nevoie. Opteaza pentru o vopsea pe baza de apa, eventual din latex, care nu este toxica.

Ca sa grabesti procesul de uscare a vopselei aseaza in fata dulapului un ventilator timp de 2-3 ore.


2 Pastreaza dulapul gol pe jumatate


Renunta la toate lucrurile care nu iti sunt necesare si incearca sa organizezi dulapul astfel incat sa fie cat mai aerisit. Nu pastra imbracamintea pe care n-ai purtat-o niciodata si pe care nici nu ai de gand s-o porti pentru ca aduce ghinion.

Atentie si la cum sortezi si asezi obiectele vestimentare. Daca pastrezi pantofi in dulap, spre exemplu, asigura-te ca acestia nu sunt atinsi de camasile care stau pe umerase, deasupra lor.

Vei observa ca daca pastrezi rafturile neinghesuite vei gasi mult mai usor tot ceea ce ai nevoie iar debaraua va capata un aspect ingrijit si ordonat care se va mentine pentru o perioada mai mare de timp.

Ca sa maresti senzatia de spatialitate lipeste oglinzi de polita din spate a dulapului.


3 Aranjeaza imbracamintea dupa culoare si functionalitate


Incearca sa gasesti o regula de organizare a imbracamintei din dulapul tau. Sorteaza camasile, pantalonii, puloverele etc. dupa care aseaza-le pe rafturi in functie de culori. Pe langa faptul ca vor fi mai usor de gasit, aspectul dulapului tau nu va avea decat de castigat in urma acestei operatiuni.

Procedeaza la fel si in cazul incaltamintei si asigura-te ca este asezata cu varful spre usa.


4 Respecta regulile Feng Shui


In partea din stanga a dulapului pastreaza hainele office si pe cele care le folosesti la intalniri speciale de afaceri pentru a stimula norocul legat de cunoastere si prosperitate.

Aseaza la mijlocul dulapului hainele sport si casual dar si pe cele pe care le porti intr-o zi obisnuita la serviciu pentru a stimula norocul legat de sanatate, faima si cariera.

Obiectele vestimentare intime si cele cu care stai imbracat in casa aseaza-le in partea dreapta a dulapului, pentru a stimula creativitatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului