Amenajarea casei

#camara #robot de bucatarie #mixere #storcatoare de fructe #cos depozitat

Cum sa-ti organizezi camara: 4 sfaturi utile

O camara bine organizata este un adevarat ajutor pentru orice gospodina. Daca toate produsele sunt puse la locul lor, nu doar ca vei reusi sa aranjezi mai bine o masa pentru familia ta, dar iti va fi mai usor sa faci si lista pentru cumparaturi. Iata patru sfaturi care iti pot fi de folos pentru a organiza cat mai eficient camara.

1. Aranjeaza obiectele in functie de dimensiune

Pentru a organiza o camara, este important sa tii cont de dimensiunea obiectelor pe care le vei aseza pe rafturi. Astfel, obiectele grele (mixere, storcatoare de fructe, robot de bucatarie etc.) ar trebui asezate pe rafturile de jos. In plus, este bine ca acestea sa fie puse pe tavi, pentru a nu aluneca de pe rafturi. In acest mod, vor fi frumos aranjate si nu iti va fi greu sa le gasesti cand ai nevoie de ele.

Cutiile si sticlele pot fi greu de depozitat din cauza dimensiunilor mari, motiv pentru care ocupa mult loc in camara. Pastreaza spatiu si pentru alte obiecte si asaza sticlele si cutiile in spatele rafturilor. Fiind mari vor fi vizibile, chiar daca in fata lor vei pune alte produse.

2. Aranjeaza-ti colectia de retete

Pagini din reviste, bucati de hartie sau agende pe care ai notat tot felul de retete ar putea reprezenta cauza dezordinii din camara. Pentru a gasi reteta de care ai nevoie fara sa cauti prea mult prin camara, este indicat sa le asezi pe toate intr-un loc.

Cumpara un dosar si aranjeaza in ordine toate foile cu indicatii pe care le-ai strans de-a lungul timpului. Astfel, nu doar ca vei pastra ordinea, insa vei fi sigur ca retetele nu se vor pierde.

3. Foloseste cosuri pentru depozitare

Accesoriile de bucatarie iti pot da mari batai de cap, mai ales cand vine vorba de depozitare. Forme pentru copt prajituri, dispozitive de ornat, folii de aluminiu sau fel si fel de cutite pot fi aranjate intr-un cos, astfel incat sa iti fie simplu sa le gasesti, atunci cand iti sunt necesare.

4. Fa ordine in mod regulat

Odata ce ai asezat produsele asa cum iti place, incearca sa le mentii in ordine. Stabileste un interval de timp in care sa faci ordine in camara (la o saptamana, la o luna, la cateva luni), astfel incat sa ai tot timpul produsele aranjate bine.

Sursa foto: stagetecture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului