Amenajarea casei

#reviste #album #biblioteca #muzica #dvd #librarie muzicala #rafturi #birou #comoda

Cum sa-ti faci ordine in colectia de muzica, filme si jocuri

Niciodata nu iti gasesti albumul sau DVD-ul preferat? Articolele din revistele preferate sunt ascunse atat de bine, incat iti vine sa arunci intregul morman pe geam? Atunci cand vine vorba despre colectia de muzica si filme, camera ta devine brusc spatiul in care dezordinea se instaleaza cat ai clipi din ochi. Iata cum sa-ti faci ordine in colectia personala!

Intai de toate, trebuie sa gasesti un spatiu pentru toate aceste obiecte, mai mici sau mai mari, pe care le-ai colectionat de-a lungul timpului. Monteaza mai multe rafturi suspendate, pe care le poti construi chiar singur sau le poti cumpara din magazinele de specialitate.

In cazul in care colectia de media este mai mare si spatiul iti permite, cumpara un dulap sau o biblioteca mai mica si depoziteaza-le acolo. Esential este sa arunci ce nu iti mai trebuie si sa te asiguri ca incape toata colectia in spatiul destinat.

CD-urile si DVD-urile

Daca esti genul de persoana care nu poate trai fara colectia de CD-uri cu muzica si DVD-urile cu filmele preferate, atunci cumpara-ti un turn din plastic pentru depozitarea lor. Este usor de montat in perete, poate sta chiar si pe birou sau comoda si nu ocupa prea mult spatiu.

Totusi, daca ai puterea sa renunti la CD-urile tale cu muzica, poti petrece un weekend in care sa convertesti melodiile in format digital, iar apoi sa le faci cadou cuiva drag.

Organizarea librariei muzicale

Aceasta forma de organizare necesita cel mai mult timp. Vestea buna este ca poti sa o faci pe parcursul mai multor zile. Sorteaza toate melodiile din calculatorul tau si asigura-te ca sunt pe genuri muzicale: rock, pop, de petrecere, blues etc.

Apoi, desi spatiul pe hard poate fi destul de generos, nu are rost sa pastrezi toate melodiile de pe albumele cumparate. Pastreaza doar ceea ce-ti place. Converteste formatul muzical din MP3 in AAC (Advanced Audio Coding) si astfel vei economisi spatiul pe disc.

Dupa ce colectia ta este completa, nu uita de backup. Daca nu vrei sa ai emotii cand ti se strica hardisk-ul, fa un backup si transfera-l pe un hard extern.

Revistele si jocurile pe console

Scapa de revistele si jocurile pe console care sunt foarte vechi. Daca vrei sa le pastrezi, alege un loc unde sa le depozitezi pentru a nu te incurca. Listeaza DVD-urile cu jocuri in ordine alfabetica si pastreaza la vedere numai numarul curent din revista "Cosmopolitan" sau din "Playboy".

Sursa foto: ebay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea