Amenajarea casei

# design casa #amenajare casa #design interior #decorare casa

Cum sa-ti decorezi casa ca un milionar, fara sa dai multi bani

Ai admirat intotdeauna casele care arata asemenea celor inspirate din filmele cu milionari, dar nu ai indraznit pana acum sa iti decorezi locuinta astfel incat sa arate opulent si sofisticat. Poti sa iti decorezi casa ca un milionar, si atunci cand nu ai un buget generos alocat pentru acest lucru.

Primul pas este sa alegi modelul care iti place si in functie de acesta, vei gasi si elementele de decor la preturi accesibile sau solutiile care sa nu iti dea peste cap bugetul.

Efecte aurii

Este momentul sa indraznesti mai mult si sa adaugi in decorul casei tale cateva elemente in nuante aurii care vor aduce lux si opulenta in incapere, fara sa fie nevoie sa cheltuiesti foarte mult. Foloseste cateva accente aurii in decor, cum ar fi statuete mici, sau o piesa de mobilier vopsita in aceasta tenta metalizata, o rama de tablou sau o masuta pentru cafea in aceasta culoare sunt alte elemente asupra carora te poti orienta. Doar pentru ca sunt aurii nu inseamna ca sunt scumpe.

Tot ce trebuie sa ai in vedere este sa nu exagerezi cu folosirea auriului. Aceasta este o culoare puternica si poate da senzatia de spatiu incarcat atunci cand abuzezi de folosirea ei.

Covoare lucrate manual

 

Atunci cand trebuie sa alegi doar un singur element de decor care sa transforme radical o incapere acela este un covor lucrat manual. Sa gasesti insa un covor care arata bine la un pret accesibil s-ar putea sa fie totusi o provocare, dar nu trebuie sa te descurajezi. Poti cauta astfel de piese vintage in magazinele de antichitati sau pe internet.

Tesaturi pentru masa veche

 

Cu o suma mica de bani poti cumpara cativa metri de tesatura care arata special si pe care o poti trasforma intr-o fata de masa pretioasa pentru masa ta veche. Alege un material de calitate, poti opta si pentru o varianta cu imprimeu. Important este ca rezultatul final sa fie cel dorit.

Opere de arta la preturi mici

Ceea ce va face cu adevarat diferenta intr-o casa decorata cu un buget mic, dar care va parea ca fiind casa unui milionar, sunt operele de arta expuse peste tot, prin incaperi. Desi operele de arta nu sunt tocmai ieftine, te poti orienta catre cateva piese de rezistenta in care sa investeti ceva mai mult, dar care iti vor ramane o viata.

Poti incepe cautarile pe internet unde ai sanse sa gasesti de la picturi abstracte pana la tablouri in editie limitata, dar si picturi originale.

Adauga plante verzi in decor

Frumusetea plantelor verzi va completa decorul si va da intregii incaperi un aspect elegant si plin de rafinament. Plantele verzi vor adauga exact cantitatea potrivita de culoare in decorul minimalist, in timp ce lumineaza perfect o incapere monocroma si adauga profunzime chiar si intr-un spatiu mic. Daca bugetul nu iti permite sa alegi acele plante verzi care sunt acum in tendinte,  alege copacii si plantele de interior pe care ti le permiti, pentru ca efectul va fi acelasi.

Sursa foto: mydomaine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului