Amenajarea casei

#decorare apartament #amenajare apartament #amenajare casa #design interior

Cum sa-ti decorezi apartamentul?

Daca esti in cautare de apartamente noi in Bucuresti sau poate ai gasit deja caminul perfect pentru tine, atunci cu siguranta vei dori sa-l faci sa para mai primitor! Asadar, solutia este sa-l decorezi dupa propriul tau stil si sa-ti pui amprenta! Dar cum sa faci asta? Iti oferim aici 10 sfaturi de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa-ti redecorezi apartamentul!

1. Vopseste-l!

Vopseaua poate transforma in totalitate un spatiu, dar daca te decizi ca o sa inchiriezi apartamentul in viitorul apropiat, ramai la o nuanta usoara pe care o poti schimba cu usurinta atunci cand te muti. "Cred cu fermitate ca daca alegi o culoare mai neutra a peretilor si a mobilierului, se creeaza instantaneu un aspect sofisticat si expansiv", spune designerul Francesco Bilotto. Astfel, nuantele deschise de bej sunt cele mai recomandate!

2. Adauga perdele de calitate

Designerul Young Huh spune ca "Nimic nu m-a facut sa ma simt mai bine in propria locuinta decat primele perdele de calitate pe care le-am cumparat". Si prin perdele de calitate ne referim la perdele care sa nu fie dintr-un material ieftin, din plastic sau orice alte lucruri foarte inflamabile. "Perdelele dintr-un material de calitate vor face intreaga camera sa arate mai luxos"

3. Adauga si cativa stropi de culoare

Chiar daca ai ales sa vopsesti peretii intr-o culoare neutra, poti adauga pe ici si pe colo cateva pete de culoare pentru a fi in trend. Puteti adauga cateva tablouri simple pe pereti, sau poate niste pernute sau o fata de masa mai colorata. insa atentie sa nu fie prea mult!

4. Foloseste covoare mici, pentru anumite zone

Designerul Amber Lewis spune ca acestea sunt "opere de arta pentru podea!" Camerele care au mai multe covoare, in functie de zone, par mai sofisticate decat cele in care e pus un singur covor mare.

5. Incearca sa-ti pui singur amprenta

Tot designerul Huh ne sfatuieste sa incercam sa adaugam un strop de culoare pictand ceva chiar noi! Nu trebuie sa ne temem de esec, oricand exista vopsea pe care o putem da pe deasupra!

6. Spatiile mici trebuie sa fie atent decorate!

Prin spatii mici ne referim la baie. Designerii ne recomanda sa nu o incarcam prea mult, insa tapetul poate reprezenta mereu o solutie buna. Cu atat de multe modele autoadezive de tapet, acest lucru nu ar trebui sa reprezinte o problema!

7. Inlocuieste becurile simple

Designerii spun ca ar fi ideal sa renuntam la becurile simple, mai ales cand piata ne ofera atat de multe modele de veioze si corpuri de iluminat frumoase, la preturi acceptabile. Aspectul unui spatiu poate fi schimbat automat doar cu ajutorul unui nou candelabru.

8. Imbraca mobilierul

Daca nu-ti poti permite un mobilier nou sau daca piesele pe care le ai deja arata vechi si demodate, poti oricand sa alegi sa-l imbraci. Ai nevoie doar de un material frumos si o croitoreasa ce-ti poate face niste huse pentru scaune foarte frumoase.

9. Investeste intr-o saltea mai buna!

Daca lucrezi din greu, dormitorul tau ar trebui sa fie un refugiu potrivit in care sa te poti relaxa total. De aceea merita sa investesti intr-o saltea si o lenjerie de calitate!

10. Adauga o lampa

Pentru a-i oferi dormitorului un plus de culoare, cel mai bine ar fi sa alegi o lampa frumos decorata. Astfel vei putea sa-ti aduci aminte cu drag de zilele in care erai student si citeai la lumina lampii!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea