Amenajarea casei

#diy #cum sa #foc de tabara #construire foc de tabara

Cum sa-ti construiesti propriul foc de tabara decorativ in gradina

Un foc de tabara decorativ in gradina este cea mai noua cale de a te alinia tendintelor de amenajare exterioara a casei. In plus, iti ofera un prilej de a te bucura de vremea inca blanda de afara, de a organiza reuniuni reusite cu prietenii sau pur si simplu de a te relaxa privind flacarile linistitoare dupa ce apune soarele.

Invata cum sa-ti construiesti propriul foc de tabara decorativ in gradina si bucura-te din plin de toate avantajele sale incontestabile - practice si, bineinteles, estetice!


1. Construieste marginile rotunde

In prima faza, trebuie sa construiesti marginile rotunjite ale focului de tabara decorativ, folosind placi de polietilena plastifiata (care se indoaie usor). Una dintre ele va fi cercul din margine (lungimea sa determina perimetrul constructiei), iar cealalta cercul mai mic din centru - intre cele doua trebuie sa existe o distanta de 13 cm.

Delimiteaza locul in care vei infige cercurile din polietilena, sapand la o adancime de 30 de cm in pamant arcele de cerc. Infige placile flexibile in pamant, in forma circulara, fixandu-le bine cu un ciocan si cu cateva scandurele de sustinere.


2. Toarna baza de ciment

Prepara cimentul si toarna-l intre cele doua cercuri, apoi netezeste suprafata cu o mistrie si apasa, pentru ca aerul sa iasa din material. Lasa la uscat peste noapte.


3. Construieste bordura din piatra

Acum ai nevoie de cateva placi din piatra decorativa pentru gradina, groase de circa 5 cm, pentru a construi bordura din piatra a focului de tabara decorativ. Asaza un strat de placi peste baza din ciment, apoi pune un strat de mortar de consistenta medie si un alt strat de placi deasupra. Continua pana la minimum 5 straturi de pietre.

Curata mortarul in exces cu o mistrie, la interior si la exterior, apoi foloseste un burete ud pentru a curata bine placile din piatra, inainte ca materialul sa se usuce.


4. Umplerea focului de tabara decorativ

Ultimul pas este sa umpli focul de tabara decorativ cu materialele inflamabile, de care ai nevoie pentru a face focul. Toarna la baza constructiei roci vulcanice intregi pe un singur strat, ataseaza inelul de foc conductei de gaz care alimenteaza focul de tabara, apoi acopera totul cu roci vulcanice maruntite.





La final, adauga sticla termorezistenta pentru seminee, astfel incat sa acoperi complet rocile vulcanice. Sticla pentru seminee este un material decorativ care nu sare in contact cu caldura focului, rezistand la o temperatura maxima de 750 de grade Celsius, la foc continuu.



Sursa foto: diynetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare