Amenajarea casei

# aranjare haine #haine sifonier #haine #sifonier

Cum sa-ti aranjezi hainele in sifonier ca sa te bucuri de toata garderoba ta

Depozitarea hainelor poate genera o multime de provocari, mai ales daca iti place sa mergi frecvent la shopping si nici nu poti sa renunti la obiectele de imbracaminte pe care nu le-ai mai folosit de foarte mult timp.  In cazul in care simti ca sifonierul sau dressingul tau a devenit neincapator, este timpul sa iei masuri, daca vrei sa-ti organizezi cat mai bine hainele si sa obtii spatiu suplimentar pentru depozitarea obiectelor de imbracaminte. Iata, mai jos, cum poti sa-ti aranjezi hainele in sifonier, astfel incat sa te bucuri de toata garderoba ta.

Analizeaza contextul

Inainte de toate, uita-te cu atentie in sifonier sau in dressing, ca sa iti fie foarte clar ce exista acolo. Analizeaza toate spatiile de depozitare in care iti tii bluzele, tricourile, pantalonii, camasile, dar si celelalte obiecte vestimentare. Fiecare tip de haina este pastrat separat sau totul este depozitat la gramada? Ai in dulap ori in dressing si hainele de vara si cele pentru iarna? De asemenea, exista vreun spatiu in dulap sau in dressing prea aglomerat ori, din contra, prea putin valorificat? Raspunde sincer la intrebarile anterioare si o sa-ti dai seama, cu adevarat, care este realitatea din dulapurile tale.

Sorteaza-ti hainele

Dupa ce analizezi contextul, cel mai indicat ar fi sa scoti toate hainele din dulapuri si sa incepi sa le sortezi, in functie de mai multe criterii, pe care trebuie sa le stabilesti pe cont propriu. De exemplu, ai putea sa-ti grupezi hainele pe tipuri – tricouri, camasi, bluze, pulovere, pantaloni si lenjerie intima –, pe culori sau in functie de cat de uzate sunt. Repeta operatiunea de sortare si pentru incaltaminte. Aici lucrurile ar trebui sa se miste mult mai rapid, deoarece incaltamintea trebuie triata doar in functie de tip.

Doneaza sau vinde tot ce nu mai porti

Procesul de sortare iti va arata care sunt obiectele de incaltaminte sau imbracaminte pe care nu vrei sa le mai porti, fie pentru ca sunt prea vechi, fie pentru ca, pur si simplu, nu-ti mai plac. Hainele si incaltamintea veche pot fi donate, atata vreme cat mai pot fi purtate de catre alti oameni, iar pe celelalte obiecte ai putea sa incerci sa le vinzi prin intermediul unui site cu anunturi gratuite. In cazul in care vanzarea are succes si reusesti sa strangi ceva bani, poti folosi castigurile obtinute ca sa profiti de reducerile din magazinele de tip outlet si sa innoiesti garderoba.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea