Amenajarea casei

# birou sic #birou acasa #amenajare birou #birou

Cum sa-ti amenajezi un birou sic acasa, astfel incat sa lucrezi cu placere

Sa amenajezi un birou la tine acasa, nu este deloc dificil. Trebuie doar sa acorzi atentie detaliilor si sa nu supraincarci spatiul cu o multime de culori care sa-ti distraga atentia sau sa te agite.

Cea mai buna culoare pentru decorarea unui birou este albul. Acestuia ii poti adauga o pata de culoare cu ajutorul decoratiunilor sau tablourilor. Iata de ce trebuie sa tii cont cand amenajezi biroul de acasa.

1. Spatii de depozitare, in functie de nevoi

Asigura-te ca ai suficient spatiu de depozitare, in functie de necesitati. Daca in anumite domenii oamenii nu au nevoie de spatiu de depozitare pentru documente si dosare, in altele acestea sunt un must. Asadar, inainte de amenajarea unui birou acasa, gandeste-te bine de cate spatii de depozitare ai nevoie. Daca lucrezi cu multe documente si dosare ia in calcul dulapuri incapatoare, cu usi, pentru ca praful sa nu se depuna pe acestea.

In schimb, daca nu lucrezi cu documente, poti opta pentru niste rafturi suspendate sau pentru un rolbox, in care sa tii agenda, si instrumentele de scris.

2. Tablourile si ramele foto nu trebuie sa lipseasca

Tablourile si ramele foto nu trebuie sa lipseasca. Acestea aduc veselie incaperii si o transforma intr-un spatiu personal, care sa te binedispuna. In rame poti adauga mesaje motivationale, harti sau poze cu locurile pe care le-ai vizitat sau iti doresti sa le vizitezi, poze cu animale sau orice altceva te relaxeaza si te reprezinta.

3. Tine biroul curat

Un birou dezordonat, pe care lasi sau depozitezi obiecte pe care nu le folosesti in momentul respectiv iti va crea o stare de neliniste. In schimb vei fi mai linistit si mai creativ daca ai un birou si o incapere ordonate. Tine pe birou doar calculatorul si o agenda, respectiv instrumentele de scris.

Daca doresti poti adauga si o floare in ghiveci sau o vaza mica cu florile preferate.

4. Lumina, foarte importanta

Daca lucrezi de acasa, ai avantajul de a-ti crea ambientul de care ai nevoie. In cazul in care biroul tau nu se afla intr-o camera luminoasa, sau daca lucrezi si dupa lasarea intunericului, asigura-te ca ai suficienta lumina. O lampa de birou sau una ce poate fi prinsa in perete este un must. Lustra nu este intotdeauna eficienta pentru nevoile tale. In ceea ce priveste becurile, opteaza pentru lumina calda, care nu-ti afecteaza ochii si nu te oboseste.

Surse foto: styleathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului