Amenajarea casei

#amenajare terasa in stil mediteraneean #amenajare terasa #terasa

Cum sa-ti amenajezi terasa in stil mediteraneean 

Sa iti amenajezi intreaga casa in stil mediteraneean poate fi o misiune dificila daca locuiesti in alta zona geografica. Sistemele de incalzire, materialele izolante si alte detalii de design s-ar putea sa nu functioneze intotdeauna cu designul mediteraneean. Dar daca, totusi, doresti o mostra din plajele insorite ale Mediteranei, este mai usor sa creezi un cadru exterior, precum o terasa.

Iata cateva idei de amenajare a terasei in stil mediteraneean care pot constitui cadrul perfect pentru a-ti rasfata diminetile de vara.

Decor colorat

Adauga culorile care iti plac: turcoaz, rosu, verde, portocaliu sau altele pentru a completa decorul. Elementele rustice, cum ar fi pernele din in sau parasolare din bambus, te invita sa te bucuri de dupa-amiezile pe terasa.

Acorda o importanta deosebita decoratiunilor. Alege lampi metalice, felinare, lumanari sau ghivece colorate care aduc un aer mediteraneean.

Stilul mediteraneean inseamna multe activitati desfasurate in aer liber. Prin urmare, este important sa incorporezi zone pentru servit masa si zone pentru relaxare. Masa si scaunele din lemn, gratarul si lada frigorifica orizontala sunt echipamente utile ce se pot regasi pe terasa.

Lumina integrata in felinare sau ghirlande reprezinta decorul perfect pentru terasa. De asemenea, ghivecele cu flori sau ierburi aromate, cum ar fi rozmarinul, lavanda si cimbrul, fac terasa mai primitoare.

Asaza felinare in apropierea locurilor de relaxare si adauga lumanari cu aroma de citronella care vor alunga orice musafir nedorit si adauga caldura decorului.

Amenajare in aer liber si umbrita

O mare parte din stilul mediteraneean se concentreaza pe zonele exterioare. Cand te gandesti la o casa mediteraneeana, iti vine in minte o veranda deschisa cu vedere la pantele muntoase abrupte si la mare. Pergolele si perdelele vaporoase din in sunt alegeri potrivite pentru a capta senzatia generala a unei terase mediteraneene.

Terasa mediteraneeana clasica va incorpora spatii largi cu multe ghivece din ceramica. Incearca sa adaugi cateva plante mediteraneene, dar nu aglomera terasa. Citricele, trandafirii, rozmarinul si lavanda sunt alegeri mediteraneene populare. Multe dintre aceste plante pot fi cultivate in ghivece, asa ca va fi usor sa le integrezi in decorul terasei.

Este recomandat sa te limitezi la acele plante usor de intretinut si care fac fata conditiilor meteo din regiunea ta.

Materiale naturale

Peretii sunt, de obicei, vopsiti in alb, iar albul poate reprezenta culoarea principala pentru mobilier si accesorii. Alegerea plantelor si a florilor potrivite pentru terasa este esentiala.

Stilul mediteraneean nu este unul modern, ci mai degraba simplu, colorat si usor rustic. Prin urmare, este o idee buna sa folosesti materiale precum lemn, piatra si teracota. De asemenea, poti utiliza placi ceramice pentru a adauga culoare.

Podelele din piatra naturala si mobilierul de gradina din lemn confera o nota mediteraneeana terasei. Piesele din rachita si ratan sunt exact ceea ce ai nevoie pentru a crea decorul mediteraneean.

Mobilierul pentru gradina

Pentru stilul mediteraneean, materialele naturale si culorile calde sunt optiunile recomandate. Astfel, poti alege mobilier din metal forjat, rachita sau lemn. Daca preferi mobilierul din lemn, trebuie sa te asiguri ca nu alegi piese prea masive.

Pentru un design mediteraneean cat mai autentic, combina mobilierul metalic cu tesaturi cu modele.

Se pot folosi culori diferite in functie de regiunea din zona Mediteranei pe care doresti sa o recreezi pe terasa. Poti avea ca punct de plecare stilul mediterean spaniol, italian, marocan, grecesc etc. De exemplu, in insulele grecesti, vei regasi adesea mobilier reconditionat in culori vii.

Amenajarea podelei si a peretilor

Lemnul cu aspect rustic, peretii exteriori de culoare alba sau galben pal sunt detalii de design pe care le poti lua in considerare pentru o atmosfera calda si confortabila.

Pentru o terasa mediteraneeana autentica, opteaza pentru pavaj in culoarea terracotta. Tonurile calde ale pietrei te vor trimite imediat cu gandul la climatul insorit din zona Mediteranei.

Terasa poate fi pavata cu gresie sau piatra naturala. Este, de asemenea, ocazia perfecta pentru a incorpora elemente de mozaic.

Cu atat de multe optiuni pe piata, de la dale reconstituite care arata ca teracota la piatra rosiatica, poti alege ceea ce functioneaza cel mai bine pe terasa ta.

Asadar, poti sa iti amenajezi propriul colt de rai mediteraneean pe terasa adaugand cateva elemente esentiale specifice pe care sa le incadrezi armonios in designul locuintei tale.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului