Amenajarea casei

#dormitor #somn odihnitor #amenajare dormitor #pozitionare pat

Cum sa-ti amenajezi dormitorul pentru un somn odihnitor

Modul in care iti amenajezi dormitorul iti poate influenta direct odihna, iar piesele de mobilier, culorile peretilor si pozitia patului sunt cele mai importante detalii.

Daca plecam de la premiza ca vorbim despre un loc special conceput pentru relaxare si odihna, ar trebui sa ne fie mai usor sa intelegem cum sa amenajam dormitorul. Sugestiile decoratorilor vin sa te ajute cu scopul de a obtine maxim de avantaje de la dormitorul tau.
 

Pozitionarea patului este esentiala


De la acest aspect ar trebui sa porneasca amenajarea oricarui dormitor . Patul nu trebuie pus niciodata cu spatele la geam sau la usa si nici in mijlocul unui spatiu liber. Patul trebuie sa stea cu capul lipit de un perete si nu direct expus geamului. Peretele iti vor da senzatia de protectie si siguranta, iar legile Feng-shui vor intari aceasta concluzie.
 

Ai nevoie de draperii


Probabil vei realiza acest lucru chiar inainte de culare, daca ai "norocul" sa stai intr-un bloc apropiat de alte blocuri. Draperiile vor aduce un plus de intimitate dormitorului tau. In plus, dimineata vor filtra razele soarelui sau lumina puternica, in momentul in care acestea vor invada camera.
 

Electraocasnicele nu-si au locul in dormitor


Computerul, televizorul sau combina audio trebuie sa dispara din dormitor. Ele polueaza camera cu radiatii si iti vor tulbura constant odihna fara sa-ti dai seama. Ca sa nu mai vorbim ca sunt si voluminoase si ocupa mult loc. In plus, patul ar trebui sa fie rezervat pentru somn si odihna, nu pentru vizionat emisiuni sau filme.
 

Foloseste culori dulci, pastelate


Dormitorul ar trebui zugravit in culori care te imbie la somn si odihna, respectiv bej, galben, oranj, bleu, vernil. Tapetul este si el o alternativa demna de luat in seama, insa fereste-te de printurile obositoare si contrastante. Acelasi lucru este valabil si pentru asternuturi.
 

Patul din fier forjat vesrus patul din lemn


Chiar daca arata parca desprins din revistele de decoratiuni, patul din fier forjat are si unele dezavantaje: te poti lovi in el si atrage campuri electromagnetice. Patul de lemn este o alternativa mai buna, este trainic si il gasesti intr-o varietate de modele.
 

Evita dezordirea si aglomeratia


Nu-ti aduce toata munca de la birou in pat si nici nu monta biblioteca in dormitor, astfel incat sa ajungi sa fii tentata sa inghesui in ea tot felul de nimicuri. Pastreaza strictul de obiecte si piese de mobilier necesare in dormitor. Doua noptiere, eventual o comoda sau un dulap este tot ce-ti trebuie. Ordinea si curatenia din dormitor vor contribui si ele la atmosfera relaxanta de care ai nevoie pentru un somn perfect.
 

Oglinzile nu au sens in dormitor


Se spune ca, potrivit legilor Feng Shui , oglinzile din dormitor iti tulbura somnul. Nu s-a descoperit ceva relevant in acest sens, insa chiar crezi ca ai nevoie de oglinda in dormitor? Ai putea, mult mai bine, s-o plasezi undeva pe hol, aproape de iesirea din casa, pentru a te ajuta sa-ti revizuiesti aspectul inainte sa iesi din casa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului