Amenajarea casei

# amenajare casa pisici #mobila pisici #pisici #animale de companie

Cum sa-ti amenajezi casa daca ai pisica

Daca esti un iubitor de animale si ai cel putin o pisica in locuinta ta, cu siguranta iti doresti sa ii oferi cele mai bune conditii si sa ii asiguri un trai confortabil. Pe langa mancarea si dragostea din partea stapanilor sai, pisicile au nevoie sa se si odihneasca si sa se distreze in diferite feluri.

De aceea, iata cateva idei despre cum iti poti amenaja casa daca ai pisica.

Construieste un mini dormitor

Sigur ca pisicile se pot odihni aproape oriunde – pe covor, pat sau canapea, insa achizitionarea sau construirea unui dormitor in miniatura este o idee deosebita. Fie ca i-l amplasezi pe hol, in living sau in dormitorul tau, iti poti invata cu usurinta pisica sa isi respecte noul loc de odihna.

Un mini dormitor poate fi format doar dintr-un pat si doua noptiere laterale pe care sa ii asezi, in caz de nevoie, bolurile cu apa si mancare. Iar daca nu iti doresti sa il achizitionezi din magazine, il poti construi cu putina creativitate si indemanare. In acest mod, vei putea spune cu siguranta ca pisica ta este asemenea unui membru al familiei!

Achizitioneaza un cos de dormit special

Daca ideea construirii unui dormitor in miniatura reprezinta o alegere prea indrazneata sau dificila pentru tine, poti apela la solutia achizitionarii unui culcus de dormit. Recomandarea este ca acesta sa fie unul calitativ, sa aiba materiale si cusaturi groase, care sa reziste in timp. De asemenea, este important ca zona de dormit sa fie una confortabila, dintr-o captuseala moale, pentru ca pisica ta sa se simta cat mai comod.

In plus, in ultimii ani au aparut pe piata astfel de cosuri pentru pisici cu un design tot mai special – de la diferite forme geometrice, la cosuri care imita diverse tipuri de animale sau obiecte inedite.

Amenajeaza o zona a toaletei

Simpla litiera amplasata in baie a devenit un accesoriu aproape banal tinand cont de tendintele care au fost prezentate in ultima perioada.

Pentru mai multa igiena si un plus estetic al casei, poti masca litiera pisicii intr-un corp de dulap, cu mici gauri de aerisire si zone care sa permita accesul pisicii inauntru, dar si curatarea periodica a litierei.

Datorita noului aspect estetic al litierei, o poti amplasa in orice zona a casei iti doresti – atat in baie, cat si in living, nemaifiind deranjanta din punct de vedere vizual.

Crearea unui spatiu de joaca

Este cunoscut faptul ca pisicilor le face mare placere sa se joace si sa se urce prin pod sau prin copaci. In cazul in care nu stai la casa sau daca vrei sa ii oferi pisicii tale oportunitatea de a practica activitati asemanatoare chiar si in interiorul locuintei, o poti face cu usurinta.

In zona de living amenajeaza un perete intreg cu rafturi la inaltimi diferite, mai mici sau mai mari si asezate intr-un mod cat mai creativ. Astfel, pisica ta se va putea plimba printre ele toata ziua. Pentru a obtine un decor mai placut al incaperii, pe unele rafturi poti chiar sa asezi cateva obiecte decorative precum carti sau figurine din plastic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea