Amenajarea casei

#amenajare bucatarie #bucatarie

Cum sa-ti amenajezi bucataria fara sa compromiti aspectul?

Necesitatea sau simpla dorinta de schimbare ne aduc uneori in situatii presante, mai cu seama in momente de restriste financiara. Vrei sa imbunatatesti aspectul bucatariei, de exemplu, dar te temi de costuri – e de inteles. Si daca ti-am spune ca este posibil sa-ti amenajezi spatiul dorit cu un buget redus?

Tot ce ai de facut este sa intelegi mai intai ce iti doresti: mai multa culoare, lumina suplimentara, obiecte care sa personalizeze ambientul sau poate cate putin din fiecare, pentru o imagine echilibrata. In functie de preferinte, ideile pentru proiecte low cost nu trebuie sa te complexeze, dimpotriva – reprezinta provocarea de-a gasi solutia optima pentru nevoia estetica intr-un context de cheltuieli restrans. 

Zugraveste folosind nuante vesele

Amenajarea dorita poate incepe cu schimbarea culorilor din incapere, iar noua imagine te va binedispune, cu siguranta. Alege tonuri vesele, pasteluri potrivite cu ansamblul incaperii. Pentru un spatiu restrans, este recomandat sa ai incredere in nuantele deschise, precum alb, crem, galen luminos, verde sau roz pal, chiar gri argintiu. In schimb, daca ai o bucatarie spatioasa ai putea experimenta noi combinatii de culori si compozitii.

Cum ar fi, de exemplu, sa ai un perete zugravit intr-o culoare diferita de restul camerei, iar chenarul ferestrei pictat in aceeasi nuanta, pentru a echilibra asortarea? Orice noutate poate parea stranie la inceput, de aceea iti recomandam un truc simplu: deseneaza pe o coala de hartie bucataria, apoi simuleaza pe desen peretii culorati la care te gandesti. S-ar putea sa ajungi la o decizie surprinzator de interesanta!                                                              

Schimba mobilierul

Amenajarea unei bucatarii poate fi o reala provocare atunci cand ai bani putini de pus in miscare. Cu toate acestea, exista inca un truc la care merita sa te gandesti: daca nu ai timp sa zugravesti din nou sau consideri ca nu e cazul, poti alege sa inlocuiesti o parte din mobilier. Cu alte cuvinte, schimbi masa cu una mai buna si gasesti scaune de bucatarie ieftine aici. In definitiv, spatiul din aceasta incapere trebuie sa ramana deopotriva placut ochiului si functional, iar ideea de a opera asemenea modificare ar putea rezolva aceasta preocupare. 

Inlocuieste perdeaua sau draperia

Ocupa suficient de mult spatiu pe un perete si atrag atentia mai ales daca sunt alese cu bun gust. Apropo, mai ai un posibil as in maneca: inlocuirea perdelei sau a draperiei – ori a ambelor, de ce nu? – cu altceva mai interesant. Poate alta culoare, cu un design mai modern, de o lungime diferita sau pur si simplu scoaterea lor din uz si instalarea unei jaluzele din material textil, usor de curatat. Depinde ce intentii estetice iti surad mai mult si cat de bine se incadreaza, atat ca imagine, cat si ca buget.

Personalizeaza spatiul prin reciclare

Daca gandul de a-ti amenaja bucataria cu bani putini nu-ti da pace, va trebui sa iei in considerare si ideea de reciclare creativa – recipientele de plastic, obiectele din metal sau lemn isi pot schimba destinatia in functie de ideile tale. Poti avea o vaza handmade dintr-un bidon de detergent lichid, un suport de servetele il obtii dintr-o cutie metalica de biscuiti sau dintr-o cutie de cereale ranforsata cu ajutorul altor piese din carton si impodobita cu gust. Gasesti o multime de materiale online care sa te inspire in a deveni propriul designer de articole unicat.

Reciclarea iti va permite sa dai o viata noua obiectelor pe care nu le folosesti de ceva timp sau sa transformi complet o piesa de mobilier intr-un obiect care va adauga un plus estetic casei. In definitiv, un mobilier folosit are o valoare mult mai mica decat cele noi, dar ai grija sa alegi un produs fara defecte. In caz contrar, risti sa cumperi altul nou la scurt timp dupa aceea.

In concluzie, trebuie sa intelegi in ce directie vrei sa te indrepti cu redecorarea, sa mentii un mediu functional, care sa-ti reflecte preferintele si sa te faca sa te simti cu adevarat acasa!

 Sursa foto: https://unsplash.com/photos/WFnENe4plBk

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului