Amenajarea casei

#electrocasnice #electronice #aparate #reciclare

Cum sa te desparti de electrocasnicele vechi

Stiai ca tubul catodic al unui televizor poate polua 50 mp de sol pe o perioada de 30 de ani si ca mercurul dintr-o baterie de ceas poate infesta 500 l de apa pentru o perioada de 50 de ani ? Daca ai un aparat electronic sau electrocasnic vechi si vrei sa renunti la el nu-l arunca pur si simplu in ghena. Protejeaza natura ajutand la reciclarea aparaturii electronice si electrocasnice vechi.

Una dintre solutii este sa participi la campaniile nationale lunare de colectare a aparatelor electrocasnice si electrice vechi organizate trimestrial de Ministreul Mediului.

De asemenea, poti sa predai aceste aparate le magazine cu ocazia achizitionarii unui nou produs sau la centrele special amenajate in magazin pentru colectarea deseurilor .

Daca locuiesti in Bucuresti poti sa scoti aparatura in fata casei sau a blocului pentru a fi ridicata. Aceasta se colecteaza a doua duminica a fiecarei luni pentru sectorul 1 si in ultima sambata a fiecarei luni pentru sectoarele 2 si 6.


8 tone de electrocasnice vechi adunate intr-o luna


Este bine sa stii ca exista diverse asociatii ce organizeaza campanii de colectare a deseurilor electronice si electrocasnice, oferind chiar premii pentru cei mai sarguinciosi parteneri.
Marti seara ecologistii din Sectorul 1 al Capitalei au avut motive de sarbatoare. A avut loc Gala de Premiere a campaniei «Alunga fantomele electronicelor vechi », campanie initiata de Asociatia Environ , in parteneriat cu Romprest si Primaria Sectorului 1.

Au fost premiate cele mai verzi Asociatii de locatari, institutii, companii si cetateni ai Sectorului 1 Bucuresti.
Campania, care s-a derulat in luna noiembrie, a urmarit informarea si stimularea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice, electronice si electrocasnice. Programul a fost dezvoltat cu ajutorul echipelor de voluntari, vanatorii de fantome , care au fost in permanent contact cu institutiile si companiile.

Echipele de voluntari implicate in campanie au avut o activitate intensa, care s-a soldat cu 8 tone de DEEE uri colectate. Asociatiile de locatari au contribuit cu 550 de kg, institutiile cu 4730 de kg, companiile cu 1100 de kg, iar cetatenii cu 1560 de kg.


Castigatorii au fost urmatorii:

1 Cea mai verde asociatie de locatari – Bd. Ion Mihalache, nr.144. bloc 10;
2 Cea mai  verde  institutie in sectorul 1 – Ministerul Sanatatii;
3 Compania libera  de DEEE-uri – S.C. Elvila S.A.;
4 Cel mai EcoActiv cetatean al Sectorului 1 – dl. Sofronie Lazar;
5 Cea mai varstnica persoana care a participat la campanie – dna. Erica Suhai, in varsta de 73 de ani;
6 LG Electronics – cea mai activa companie internationala;
7 Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti – premiu special pentru activitatea derulata in directia colectarii selective.

Cei mai ecoactivi cetateni din Sectorul 1 domiciliaza pe Strada Turda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Gura de lup si buza de iepure la animalele de companie

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea:  Implantul dentar la caine

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Mirosul gurii la caini si pisici

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare