Amenajarea casei

#ferestre #solutii de curatat #spalat ferestre #curatatul geamurilor

Cum sa speli mai repede ferestrele

Curatarea si spalarea ferestrelor este o sarcina dificila, care iti ingreuneaza curatenia si de care nimeni nu este pasionat. Cand speli ferestrele, munca in gospodarie se lungeste pe mai multe ore, obosesti mai tare si se poate sa vrei sa amani. Descopera cum sa speli mai repede ferestrele, astfel incat sa te bucuri de geamuri curate, prin care lumina naturala poate intra fara probleme.

1 Aduna-ti toate ustensilele de spalat geamurile

Pare de la sine inteles, insa cand uiti o carpa, un burete sau trebuie sa tot schimbi apa, pierzi timp si lungesti treaba. Alege mai multe carpe curate, care nu lasa puf si doua ligheane cu apa calduta. Foloseste o solutie de curatat geamurile din comert sau pregateste una in casa, pe baza de otet.

Pentru partea din exterior a geamurilor, daca stai la etaj, nu incerca sa te urci pe scaune instabile sau sa te sprijini de calorifer deoarece exista risc de accident. Cumpara o racleta de sters geamurile si insurubeaza-o pe batul de la mopul cu care speli de obicei pe jos. In acest fel, vei putea sa speli sticla in exterior cu efort minim.

2 Alege momentul potrivit pentru spalarea ferestrelor

Este indicat sa speli geamurile intr-o zi in care soarele nu bate tare si chiar intr-un moment cand este mai innorat afara. Soarele usuca rapid stropii de lichid de pe geam si lasa urme, ceea ce inseamna mai mult efort de curatare.

Este bine sa speli ferestrele dupa ce ai aspirat si ai sters praful. In acest fel, dupa spalarea geamurilor, vei indeparta si ultimele fire de praf care s-au depus pe sticla ca urmare a aspirarii camerei. Daca ai de facut curatenie in mai multe camere, programeaza-ti spalatul geamurilor in alta zi sau imparte sarcinile cu cineva.

Nu spala geamurile daca nu ai dat la o parte perdelele si nu ai de gand sa le speli si pe ele. Perdelele sau jaluzelele trebuie curatate odata cu ferestrele, in caz contrar praful va ajunge din nou pe sticla. Nu te intrerupe din spalarea geamurilor pentru a face alte treburi, cum ar fi curatarea grilajului, spalarea perdelelor sau curatarea ghivecelor de flori. Numai in acest fel ferestrele nu iti vor lua mai putin timp.

3 Sterge primul strat de mizerie de pe ferestre

Inainte de a folosi solutia de curatat geamurile, indeparteaza primul strat de mizerie de pe sticla si marginile ferestrei. De la furtuni, pasari, vant se pot acumula pe fereastra bucati de pamant, frunze, excremente de pasare etc. Cu o carpa inmuiata in apa, sterge bine toate ferestrele. Daca este nevoie, cand apa se murdareste, foloseste o alta carpa si cel de-al doilea lighean cu apa, astfel incat sa indepartezi toate impuritatile vizibile cu ochiul liber.

4
Foloseste solutia de curatat geamurile

Aplica solutia de curatat geamurile si curata apoi cu o noua carpa, cu miscari circulare. Aplica apoi racleta vertical si orizontal pentru a indeparta surplusul. Daca este nevoie, cu o carpa curata si uscata sterge din nou sticla pentru a-i reda stralucirea. Spala foarte bine carpele pentru a le putea folosi si mai tarziu.

Sursa foto : azgta.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea