Amenajarea casei

#bec #electricitate #schimbare bec #bec ars #intrerupator

Cum sa schimbi becul in siguranta

Schimbarea unui bec este o chestiune de rutina pentru orice persoana care se pricepe la treburile casnice. Pentru restul, insa, poate fi un lucru stresant, care ii determina sa apeleze la ajutor din alta parte. Iata ce ai de facut pentru a schimba in siguranta un bec din casa.

1 Asigura-te ca intrerupatorul de lumina este pe pozitia inchis, inainte de a intreprinde orice activitate.
2 Daca e vorba de o lustra sau o lampa desurubeaza incet abajurul sau indeparteaza-l. Daca este intepenit, nu trage brusc de el si nu-l forta. Incearca sa-l desfaci intorcanu-l incet in ambele directii, pana observi ca se misca din pozitia initiala.
3 Aprinde o alta sursa de lumina care sa-ti ofere vizibilitate asupra becului pe care vrei sa-l schimbi.
4 Daca e vorba de un bec montat pe tavan sau pe un perete inalt, vei avea nevoie de o masa stabila sau de un scaun solid, ca sa ajungi mai aproape de el.
5 Pentru a putea desuruba becul in condii optime, asigura-te ca acesta se afla cat ma aproape de raza ta vizuala, la distanta maxima de un brat.
6 Inainte sa pui mana pe bec, testeaza-l sa vezi daca nu frige, lucru foarte probabil daca acesta a stat aprins inainte sa se arda. O carpa subtire sau o pauza de cateva minute, in care a-i permiti becului sa se raceasca, ar putea fi solutia potrivita.
7 Apuca becul si desurubeaza-l usor, fara sa-l fortezi. Si acesta ar putea fi intepenit, asa ca nu e recomandat sa-l fortezi sau sa-l strangi prea tare pentru ca risti sa ti se sparga in mana.
8 Odata ce l-ai desfacut, scoate-l usor din locul lui si arunca-l la cos sau du-l la un punct de reciclare de becuri . Exita astfel de containere in marile magazine cu materiale de constructii .
9 Apuca noul bec de partea de sticla si intodu-l cu partea mai ingusta in sistemul de iluminat.
10 Insurubeaza-l in sensul acelor de ceasornic, insa asigura-te ca il introduci in unghiul potrivit astfel incat insurubarea sa il ajute sa intre pana in capat unde trebuie sa ia contact cu partea electrica.
11 Testeaza lumina de la intrerupator sa vezi daca se aprinde. Daca rezultatul este pozitiv, stinge-o iar si monteaza la loc abajurul.
12 Realizata corect, acesta operatiune n-ar trebui sa-ti ocupe mai mult de 5 minute din timp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea