Amenajarea casei

#mirosuri casa #animale de companie #curatare casa

Cum sa scapi de mirosul neplacut de pisica din casa

Animalele de companie pot fi o prezenta nepretuita intr-o casa. Insa dragalasenia lor este insotita adesea si de probleme, de tipul mirosurilor pe care le lasa in urma lor. Cum reusesti sa elimini mirosurile neplacute din casa atunci cand ai o pisica, afla in cele ce urmeaza!

Cel mai adesea, o pisica reuseste sa imprastie in casa o aroma deloc ispititoare din cauza urinei. Din diverse motive, felina poate ajunge sa isi faca nevoile si in alte locuri decat litiera, situatie in care este important sa intervii rapid si sa iei masuri inainte ca mirosul persistent sa se imbine in covor, podea si chiar in hainele tale.

1 Usuca zona afectata

Pentru inceput, daca identifici din timp zona in care pisica a urinat, iar pata este inca umeda, inarmeaza-te cu prosoape de hartie sau carpe pentru a usca suprafata afectata. Este important, insa, sa retii ca prosoapele sau carpele ar trebui presate de pata umeda, frecarea zonei nefiind recomandata.

In situatia in care pisica a urinat pe covor sau pe carpeta, aplica atatea prosoape de hartie cat este nevoie pentru a absorbi o cantitate cat mai mare de lichid. Igienizarea ulterioara si indepartarea mirosului neplacut vor fi mai eficiente in acest caz.

2 Aplica o solutie de otet cu apa

In continuare, pregateste o solutie de otet si apa calda. Amesteca trei parti de apa calda cu o parte de otet alb. Toarna solutia obtinuta peste zona afectata si las-o sa actioneze. Pentru si mai multa eficienta, asigura-te ca solutia se imbiba in materialul textil (daca este cazul) aplicand presiune cu un prosop de hartie sau o carpa. Repeta procesul pana cand mirosul neplacut de urina a disparut complet.

3 Foloseste un amestec de bircarbonat de sodiu si apa oxigenata

Daca pisica a urinat pe un covor ori o carpeta, este foarte posibil sa fie necesar sa urmezi si acest pas: aplicarea unui amestec de bicarbonat de sodiu si apa oxigenata.

Incepe prin a presara o cantitate generoasa de bicarbonat de sodiu peste zona afectata. In continuare, amesteca 1 lingurita de apa oxigenata 3% cu 250 ml de apa, dupa care mai adauga 1 lingura de detergent de rufe. Agita bine ingredientele si toarna solutia obtinuta peste pata de urina. Cu ajutorul unei perii vechi (pe care sa o arunci la final), freaca bine zona imbibata cu urina. In cele din urma, aspira temeinic suprafata curatata pentru a indeparta orice reziduuri ramase.

4 Utilizeaza otet de mere pentru haine

In situatia in care pisica ta si-a facut nevoile pe haine, poti scapa de mirosul neplacut impregnat adaugand in masina de spalat, pe langa detergentul obisnuit de rufe, si circa 60 ml de otet de mere. Dupa spalare, hainele ar trebui sa emane un parfum proaspat, iar mirosul de urina sa fie doar o amintire.

5 Pune in casa cu odorizante

Pentru a scapa de orice fel de urme de miros neplacut de urina care ar putea persista in casa, aeriseste temeinic intreaga locuinta, dupa care plaseaza in fiecare incapere cate un aparat odorizant. Eficiente sunt si lumanarile parfumate, potpourri-urile sau uleiurile esentiale.

Foto: videojug.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea