Amenajarea casei

#furnici #solutii de curatat #insecticid #insecte

Cum sa scapi de furnicile din casa

Aceste insecte simpatice, care merg mereu grabite, in coloana, tind sa acapareze incet, dar sigur, apartamentele si sa consume tot ce gasesc in cale, avand un radar eficient pentru orice sursa de mancare. Nu ajunge sa pulverizezi un insecticid bun, ci este nevoie sa le gasesti cuibul si sa-ti iei cateva masuri daca vrei sa scapi defititiv de ele.

1 Scapa de tentatii

Primul pas si cel mai important in lupta impotriva furnicilor este sa eviti existenta oricaror tentatii, adica sa tii casa mereu curata si sa se dispersezi rapid de resturile alimentare, astfel incat furnicile sa nu gaseasca nimic de mancare.

Matura podeaua de doua ori pe zi, astfel incat firimiturile de paine sa nu mai stea mult pe jos. Spala regulat vasele si evita sa lasi mancarea descoperita, in bucatarie. Tine toate alimentele in vase cu capac, in frigider sau in dulap inchis.

Nu neglija nici resturile de mancare care pot cadea sau se lipesc pe langa frigider si aragaz.

2 Ascunde fructele si dulciurile

Tine fructele si dulciurile in frigider sau in vase ermetic inchise pentru ca acestea atrag cel mai tare insectele. Daca iti cade zahar sau miere pe jos, foloseste o carpa imbibata in apa cu clor pentru a curata locul si a nu face astfel o invitatie de nerefuzat pentru furnici.

3 Distruge "solul"

Chiar daca ti se pare crud, cea mai buna modalitate de a scapa de furnici este de a omori furnica pe care o observi ca umbla singura, fara sirul din spate. Aceasta este, de obicei, "solul" care anunta gasirea unei surse de hrana. Daca "solul" nu se intoarce la cuib cu informatia despre mancare, casa ta este in siguranta.

4 Sigileaza bine casa

Poate traiesti cu impresia ca apartamentul tau este o fortareata in care nu au pe unde sa intre furnicile. Afla ca furnicile au diverse dimensiuni si proportii si incap prin cea mai mica crapatura din perete, asa ca inarmeaza-te cu un tub de spuma si sigileaza toate spatiile libere de langa ferestre, usi, colturile camerei, imbinarile din pardoseala etc.

Dupa ce ai izolat bine aceste locuri, imprastie in zonele problema tot ce nu le place furnicilor: otet, menta, scortisoara, piper.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea