Amenajarea casei

#amenajare camera #decorarea casei #decoratiuni casa

Cum sa revitalizezi o camera simpla

Sufrageria ta arata plictisitor si neprimitor? Rearanjarea si reinventarea spatiului este una dintre cele mai importante modalitati prin care sa eliberezi energiile pozitive si sa infrumusetezi casa.

Iata ce poti face:

1 Fa curat. Inainte de a reamenaja camera este foarte important sa faci curat. O camera curata si bine aerisita iti va oferi o serie de oportunitati de decorare. Cu cat locuim mai mult timp intr-o casa, cu atat acumulam tot mai multe lucruri. Insa, atunci cand totul este in ordine ne vom simti mult mai bine, iar casa isi va schimba aspectul.

2 Schimba accesoriile. Daca vrei ca locuinta ta sa aiba un aspect proaspat si confortabil incearca sa schimbi treptat toate accesoriile vechi. Nu trebuie sa cheltuiesti o avere pe paturi noi, pilote, tablouri, perne si alte accesorii. In magazine vei gasi obiecte pentru orice buzunar. Schimba pilotele, cumpara cateva scaune noi si cateva lumanari parfumate. In doar cateva minute vei avea o camera total schimbata, proaspata si frumos mirositoare.

3 Da jos toate tablourile. Curata fiecare piesa, inclusiv sticla si praful acumulat pe pereti. Regrupeaza apoi tablourile in functie de similaritate, culori, stil sau rame.

4 Combina tablourile si accesoriile cu mobilierul. Ai grija insa ca aceste obiecte sa se potriveasca. De asemenea, evita sa agati tablourile prea sus. Obiectele de arta si tablourile pe care le folosesti pentru decorarea casei trebuie sa transmita intotdeauna un mesaj pozitiv. Tablourile care infatiseaza scene din natura sunt cele mai indicate pentru decorarea casei.

5 Rearanjeaza mobila. Uneori, casa ta poate arata prost din cauza mobilierului prost aranjat. Incearca sa aranjezi sufrageria in asa fel incat sa creezi mai multe zone: pentru discutii, pentru relaxare sau pentru luat masa.

6 Aseaza obiectele preferate in armonie cu mobila si obiectele de arta. Gaseste asemanari si grupeaza mobilierul, obiectele de arta si accesoriile in functie de atmosfera pe care vrei sa o creezi. Fii deschis la nou si gaseste noi modalitati interesante de a grupa obiectele din camera.

7 Ingrijeste mobilierul. Pentru un aspect aerisit al locuintei tale, incearca sa ai mare grija de mobilierul. Cumpara uleiuri si solutii speciale cu care sa o tratezi si sa o stergi frecevent de praf. Incearca de asemenea sa repari cat mai repede posibil atunci cand mobila s-a zgariat sau ciobit.

8 Adu natura in locuinta. Tablourile, obiectele si formele care amintesc de natura improspateaza intotdeauna locuinta. Pe cat posibil, adauga in fiecare camera flori proaspete, ghivece cu flori si alte obiecte care duc cu gandul natura. Scapa de ghivecele si obiectele de decor din plastic si alege materiale naturale, de calitate.

9 Creaza puncte de atractie. In fiecare camera trebuie sa existe un punct de atractie, fie ca este vorba de un tablou sau de un obiect de decor. Improspateaza atmosfera cu lumanari parfumate, obiecte de arta si oglinzi mici. In acest fel camera va prinde viata, va crea o atmosfera specifica si isi va spune povestea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea