Amenajarea casei

#cafea #carioca #zgarieturi #ceai #nuca #masa de lemn

Cum sa repari o masa de lemn zgariata

De-a lungul timpului, mobila folosita intens se zgarie, isi pierde stralucirea si capata un aspect invechit si neingrijit. Masuta din lemn pentru cafea nu face exceptie si este supusa zilnic riscului de patare si zgariere. Inainte insa de a apela la ajutor de specialitate sau de a arunca piesa de mobilier, incearca sa acoperi chiar tu zgarieturile. Noi iti sugeram cateva metode care nu vor da gres!

Repara zgarieturile cu ajutorul ceaiului

Zgarieturile de pe masa de lemn pot tansforma chiar si cel mai pretios obiect de mobilier intr-unul ieftin, neingrijit. Din fericire, repararea acestor urme inestetice este foarte simpla. Ceaiul negru este de mare ajutor in aceasta situatie: intr-o cana acopera un plic de ceai cu cateva linguri de apa fierbinte. Lasa sa infuzeze 2-3 minute sau mai mult, in functie de nuanta mobilei tale.

Cu cat plicul de ceai sta mai mult in apa fierbinte, cu atat aceasta va capata o culoare mai inchisa. Tamponeaza apoi zgarieturile din mobila cu putin ceai si sterge imediat excesul cu un prosop curat, pentru a preveni patarea mobilierului.

Daca zgarieturile sunt inca vizibile, este nevoie sa mai tamponezi inca o data zona cu probleme.

Repara zgarieturile din lemn cu iod

Primul ajutor pentru o masa zgariata este similar cu cel pentru un accident obisnuit: tamponari cu iod. Inmoaie un tampon din vata in putin iod si aplica pe zona cu probleme. Sterge apoi imediat excesul de iod, cu un prosop curat, pentru a nu pata restul suprafetei mesei tale.

Coloreaza zgarieturile cu o carioca

Zgarieturile de pe masa de lemn pot fi acoperite si cu o carioca de culoare asemanatoare. Dupa ce colorezi urmele este bine sa freci usor, pentru a permite penetrarea culorii in lemn. De obicei, este indicat sa alegi creioane sau carioci cu o nuanta mai inchisa decat lemnul.

Acopera zgarieturile cu zat de cafea

Daca masa de mobila are o culoare foarte inchisa, poti folosi si zatul de cafea pentru a acoperi zgarieturile inestetice. Cu un burete, freaca zatul in zona cu zgarieturi, dupa care sterge cu un prosop curat. Daca urmele mai sunt vizibile, mai poti repeta metoda.

Umple zgarieturile cu nuca macinata

Pentru zgarieturile din masa de lemn poti folosi si nuca macinata, pe o care o aplici in zonele cu probleme, cu un servetel de bucatarie. Uleiul din nuci va umple spatiile libere si va netezi suprafata mobilierului.

Sursa foto: [[www.thriftyfun.com]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului