Amenajarea casei

#intretinere fier forjat #mobila din fier #mobilier fier forjat

Cum sa repari mobila din fier

Daca detii mobilier din fier trebuie sa ai in vedere si modalitatile de reparare. Mobilierul din fier este durabil si are un aspect foarte elegant. In trecut, acest tip de mobilier era semnul bogatiei si doar elita isi putea permite mobila din fier.

In zilele noastre insa, mobilierul din fier este mult mai accesibil, iar popularitatea sa este in crestere. Acest tip de mobilier este disponibil in mai multe stiluri, este rezistent si usor de combinat cu alte obiecte de mobilier.

Mobilierul din fier este ideal pentru terasa sau veranda, carora le confera o atmosfera eleganta si rafinata. Insa, daca nu este bine intretinuta mobila din fier isi pierde stralucirea, poate rugini si capata un aspect inestetic.

Din fericire insa, ingrijriea si repararea mobilierului din fier este simpla. Ai nevoie doar de cateva produse. Mobila din fier poate fi reparata chiar de tine acasa, iar in acest fel poti alegi singur culorile si stilurile care ti se potrivesc.
 

Procedura de reparare a mobilierului din fier


Pentru a repara mobilierul din fier ai nevoie de o masina de gaurit cu o perie, perie din sarma, glaspapir, razatoare, vopsea primer pentru metal, vopsea, acetona, solutie pentru rugina si cateva carpe.

Pasul 1: Incepe repararea mobilierului din fier cu ajutorul unei perii din sarma. Sterge bine toate suprafetele mobilei cu aceasta perie. Aceasta perie trebuie sa indeparteze toate resturile de vopsea veche. Pentru colturi poti folosi o perie mai mica.

Pasul 2: Cu un glaspapir, sterge marginile mai dure. Foloseste glaspapirul si pentru a curata rugina in locurile in care vopseaua a cazut. Nu este nevoie sa indepartezi vopseaua care este inca bine aderata la metal.

Pasul 3: Pentru a curata cat mai bine mobila, foloseste o carpa pe care o inmoi in acetona sau tiner. Curata apoi toate suprafetele mobilei si schimba carpele des, astfel incat sa nu incarci mobila si mai mult. Indeparteaza bine rugina, praful si mizeriile si lasa mobila sa se usuce complet. Cand este uscata, mai sterge mobila inca o data cu carpe uscate si curate.

Pasul 4: Urmatorul pas este sa aplici o solutie contra rugina pe toate suprafetele mobilierului. Ai grija sa acoperi toate colturile si crapaturile. Aceasta solutie este un antioxidant care inhiba formarea ruginei. Sudeaza suprafata mobilei si ajuta la prevenirea formarii de rugina.

Pasul 5: Acum este momentul sa aplici vopseaua primer. Ai grija sa o aplici uniform, pe toate suprafetele. Lasa apoi vopseaua sa se usuce bine inainte de a aplica alt strat.

Pasul 6: Dupa ce vopseaua primer s-a uscat este timpul sa aplici vopseaua dorita. Poti vopsi mobilierul in orice culoare doresti. De obicei, un singur strat de vopsea este suficient pentru a acoperi mobila. Daca vrei sa schimbi culoarea mobilierului, este recomandat sa aplici doua straturi din noua vopsea. De asemenea, poti lasa mobilia si fara vopsea, doar cu un strat sbtire de lac.

Pasul 7: Aplica vopseaua usor, pentru a evita urmele si incarcarea in exces. Este indicat sa vopsesti mobila pe rand, pe sectiuni. Ai grija sa nu scapi niciun colt, in special daca vopsesti in aceeeasi culoare. Intre cele doua aplicari de vopsea lasa mobila sa se usuce complet.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului