Amenajarea casei

#frigider #casa # reglare temperatura frigider # temperatura frigider

Cum sa reglezi temperatura frigiderului

Datorita frigiderului, multe dintre alimentele si proviziile noastre rezista toata saptamana. Pentru a te asigura ca mancarea este conservata cat mai bine, este foarte important sa reglezi temperatura figiderului.

Cazurile de intoxicatii alimentare din cauza alimentelor care s-au deteriorat deoarece au fost depozitate la temperaturi necorespunzatoare sunt tot mai dese. Mai jos vei gasi cateva sfaturi despre cum sa ajustezi corect temperatura frigiderului petnru a te bucura cat mai mult de mancarurile tale preferate. In plus, vei gasi si sfaturi de a salva energia.

Bacteriile sunt principalii dusmani ai alimentelor de care trebuie sa ne ferim. Acesti agenti patogeni omniprezenti sunt responsabili pentru deteriorarea alimentelor. Una dintre cele mai eficiente metode de a proteja mancarea este sa folosim frigiderul corespunzator.

Pe masura ce temperaturile cresc, bacteriile se multiplica rapid. Atunci cand scazi temperatura din frigider, procesul de inmultire al bacteriilor scade, ceea ce inseamna ca mancare va ramane proaspata pentru mai mult timp.

Temperaturile recomandate pentru frigider

Temperatura frigiderelor poate fi fixata intre 3 si 5 grade. In cazul congelatorelor, temperatura potrivita este de 0 grade. Congelatorul este recomandat pentru depozitarea de lunga durata a alimentelor, de la 2 saptamani pana la cateva luni.

Verificarea temperaturii existente a frigiderului

Frigiderele vechi nu dispun de un display al temperaturii, doar cele moderne au asa ceva. Asadar, daca ai un frigider mai vechi, trebuie sa verifici mai intai temperatura existenta. Pentru acest lucru trebuie sa folosesti un termometru.

Pune termometrul in apa si apoi lasa-l in frigider pentru cateva ore, dupa care verifica temperatura. Daca termometrul indica mai mult de 5 grade trebuie sa o micsorezi, iar daca este mai joasa de 3 grade sa o cresti.

Cum sa reglezi temperatura frigiderului

Daca frigiderul tau dispune de o unitate digitala de control, treaba ta este foarte simpla. Trebuie mai intai sa citesti manual de instructiuni al frigiderului si sa observi display-ul cu temperatura.

Daca frigiderul tau este mai vechi si nu dispune de o astfel de unitare de control, atunci trebuie sa folosesti un termometru pentru a regla corespunzator temperatura. Frigiderele vechi dispun de o rotita de unde poate fi reglata temperatura. Verifica temperatura existenta si daca este mai mare decat temperatura recomandata, de 5 grade Celsius, este indicat sa o scazi. Pentru a face acest lucru trebuie sa muti rotita in sensul invers acelor de ceasornic, cu una sau doua masuri.

Lasa apoi termomentrul in frigider pentru a verifica schimbarea de temperatura. Vara in special trebuie sa acorzi o atentie marita acestui aspect, deoarece temperaturile ridicate duc la degradarea rapida a alimentelor.

In aceasta perioada, temperatura din frigider trebuie sa fie intotdeauna de 2 - 3 grade Celsius. In sezonul rece, poti lasa temperatura frigiderului la 5 - 6 grade. De asemenea, pentru a prelungi viata frigiderului este recomandat sa il dezgheti ocazional.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea