Amenajarea casei

#decoratiuni homemade casa #decoratiuni sticle de vin #sticle de vin #decoratiuni casa #sticle

Cum sa reciclezi sticlele de vin! Iata cat de usor le poti transforma in decoratiuni inedite

De ce sa arunci sticlele goale de vin cand le poti utiliza in alte scopuri creative? Reciclarea sticlelor de vin este avantajoasa din multe puncte de vedere, printre acestea numarandu-se protejarea naturii sau posibilitatea de a pregati noi decoratiuni unice pentru casa, fara a cheltui bani.

Ai nevoie doar de putina creativitate, indemanare si multa rabdare pentru a transforma sticlele de vin in decoratiuni inedite. Iata cinci idei din care sa te inspiri!

1. Lumanari deocrative

Dupa ce ai golit sticla de vin, taie cu atentie partea de jos pana la ce inaltime iti doresti si foloseste-o pentru a crea o lumanare. Umple aceasta parte din sticla cu ceara simpla sau amestecata cu coloranti, avand totusi grija sa nu folosesti unii toxici care iti pot afecta sanatatea in momentul arderii si producerii vaporilor, si pune un fitil pe mijloc. La final poti decora sticla cu ajutorul unor vopseluri, a unor ate colorate sau prin orice alte astfel de metode creative.

2. Vaze pentru flori

Fie ca iti doresti niste noi vaze pentru casa ta sau ai nevoie pentru un eveniment special, nu este nevoie sa dai banii pe unele din magazine. Strange sticlele de vin, fie ele unele colorate sau simple, si vei obtine niste vaze superbe si inedite pentru flori. In plus, daca sticlele de vin sunt unele transparente si ti se par prea simple, le poti decora dupa bunul tau plac.

3. Mesaje amuzante

Ai nevoie de noi obiecte de decor pentru a umple spatiul gol de pe rafturile din living sau bucatarie? Nu trebuie sa dai fuga in magazin, ci doar sa aduni cateva sticle goale de vin. Vopseste-le in culori mate, puternice si indraznete sau in nuante de negru si alb, si asteapta sa se usuce. La final, cu o culoare care este in contrast, poti scrie pe fiecare sticla si cate un mesaj amuzant si atragator precum „Mananca, Bea, Iubeste”.

4. Decoratiuni unice pentru casa

Daca ai insa mai multa rabdare si indemanare, poti duce ideea anterioara la un nou nivel si sa decorezi sticlele intr-un mod mai deosebit.

Ia mai multe sticle si picteaza-le in acelasi mod, tot cu o culoare mata si uniforma. Apoi cu ajutorul unei sfoare nu foarte groase, incepe sa decorezi fiecare sticla intr-un mod diferit. Pe unele poti lipi sfoara de sus pana jos, pe altele doar in partea de sus, de jos sau de mijloc, iar altora le poti lega sfoara sub forma de funda. Daca iti doresti, adauga suplimentar diferite alte accesorii precum flori, nasturi sau bilute.

La final, poti chiar sa lipesti pe fiecare sticla cate o litera din lemn si sa formezi cuvante precum „Familie”, „Fericire” sau „Iubire”.

5. Vaza pictata manual

Cei care au abilitati artistice extraordinare, pot picta pe sticlele de vin imagini cat mai complicate si iesite din comun, pentu a le transforma in vaze unice. Dupa uscarea acestora, adauga in sticla cateva plante artificiale si asaza-le in orice incapere iti doresti.

Sursa foto: etsy.com, bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului