Amenajarea casei

#mobila #camera #amenajarea camerei

Cum sa rearanjezi mobila intr-o camera

Daca te-ai saturat de aspectul casei tale si-ti doresti neaparat o schimbare, fara a putea face o investitie majora, una dintre cele mai eficiente solutii o constituie rearanjarea mobilei. Aceleasi piese, dispuse altfel, au capacitatea de a transforma total aspectul unei incaperi.

Studiile realizate de Universitatea din Wisconsin au aratat ca si cea mai mica rearanjare a mobilei dintr-o incapere are capacitatea de a-l face pe proprietar mai satisfacut. Schimbarile din interiorul locuintei produc emotii pozitive si un sentiment de fericire.

Atunci cand nu poti sau vrei sa schimbi complet mobilierul cu unul nou, o alternativa o reprezinta rearanjarea pieselor de mobilier. Rearanjarea este cea mai ieftina modalitate de a transforma incaperea, oferindu-i un look nou.

Iata cum poti rearanja mobila intr-un mod eficient, pastrand armonia spatiului:
 

1 Scoate toata mobila din incapere
 

Pentru inceput, este bine sa scoti toata mobila din incapere. Sorteaza-o. Alege mobila pe care o pastrezi, cea pe care o poti folosi in alta incapere din casa, piesele pe care trebuie sa le arunci si cele pe care le poti dona. De asemenea, este bine sa reconditionezi piesele care au nevoie de un astfel de proces, inainte sa le gasesti un nou loc in incapere. Afla mai multe din articolul Cum sa reconditionezi o piesa de mobilier.
 

2 Gaseste un centru de interes
 

Fiecare incapere in care vei rearanja mobila trebuie sa aiba un centru de interes: o fereastra mare cu un peisaj interesant, o piesa de arta deosebita, biblioteca de televizor, semineul, patul etc. Daca spatiul tau nu are un centru de interes, atunci va trebui sa creezi unul.
 

3 Pregateste podeaua si picioarele mobilei pentru aranjare
 

Pentru a nu zgaria podeaua poti folosi “talpici” special conceputi pentru a fi atasati pe “talpa” mobilierului.
 

4 Rearanjeaza mobila in spatiul dorit
 

Odata ce ai stabilit care este punctul de atractie al camerei, rearanjeaza mobila in jurul acestuia. Trebuie sa tii cont de cateva reguli:

- Este recomandat sa lasi suficient spatiu intre piese astfel incat sa existe un culoar de acces. Pe langa spatiu, nici lumina naturala nu trebuie sa fie blocata.

- De asemenea, este bine sa incepi cu piesele cele mai voluminoase. Aranjeaza apoi piesele mai mici in jurul celor voluminoase.

- Pastreaza o armonie in dispunerea pieselor. Poti face acest lucru asezand piese mici si mari intr-un mod echilibrat. Astfel, mobilierul nu trebuie concentrat pe o singur perete, iar piesele de mobilier de aceeasi dimensiune nu se aseaza toate in acelasi loc.

- Evita sa pozitionezi langa perete piese care s-ar potrivi mai bine spre interiorul incaperii: masa cu scaunele (zona de dining), masuta de cafea , tabureti etc.

- Ofera-ti timp de gandire: se poate ca prima incercare sa nu fie intotdeauna inspirata. Nu te descuraja. Chiar si designerii de interioare se razgandesc si fac noi mutari. Uneori pur si simplu este nevoie de noi incercari, pana cand gasesti pozitia cea mai buna. Acorda-ti putin timp de gandire, dupa fiecare mutare, pentru a vedea lucrurile mai bine.

In cazul in care gasesti cea mai buna dispunere dar iti lipseste o piesa, ia in consideratie posibilitatea de a achizitiona acea mobila astfel incat ansamblul sa fie complet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare