Amenajarea casei

#amenajare spalatorie # spatiu spalatorie #spatiu mic #idei de amenajare #spalatorie

Cum sa profiti la maxim de spatiul din spalatorie

O camera speciala, dedicata doar zonei in care speli rufele, le calci si le intinzi este un vis pentru multe persoane. Insa, chiar daca stai la bloc, o astfel de incapere poate fi amenajata in debara sau chiar in baie. Daca nu dispui de prea mult spatiu in spalatorie, iti oferim cateva solutii inteligente si idei de decorare care te vor ajuta foarte mult.

Agata bare de haine pentru umerase

Pentru a folosi la maxim fiecare centimetru din spalatoria ta, adauga cateva bare de haine si umerase. Umple spatiul de pe peretele neutilizat cu tije de tensiune simple pentru a usca piesele vestimentare, dar si pentru a le pastra proaspete dupa spalare, inainte de a le pune in dulap la locul lor.

Adauga rafturi suplimentare

Cumara-ti un raft suplimentar, sau creeaza-ti singur un blat de bricolaj din placaj. Acestea iti ofera spatiul necesar pentru a plia si aranja hainele din uscator.

Transforma un dulap intr-o spalatorie

Daca nu ai inca o spalatorie, sa stii ca un simplu dulap poate deveni rapid una! Adauga-i cateva rafturi si tije suplimentare, foloseste spatele usilor pentru a agata diverse ustensile necesare si, daca vrei ceva mai indraznet, adauga-i un tapet inspirat care sa te binedispuna ori de cate ori deschizi usile noii tale spalatorii.

Instaleaza un perete de tabla

Spalatoria ta poate deveni rapid un loc dezordonat daca nu rezervi un spatiu pentru depozitarea materialelor de care ai nevoie. Instaleaza un perete de tabla cu gauri pe care sa poti atarna rola de scame, lesa cainelui si orice alte obiecte de care ai nevoie des si pe care vrei sa le poti lua cu usurinta.

Foloseste cosuri pentru depozitare

Cosurile de sarma sau din alte materiale, identice, asezate uniform pe rafturile deschise vor arata foarte bine, fiind ideale pentru stocarea materialelor sau a hainelor. Aseaza in cosurile de sus materialele pe care le folosesti mai rar, in timp ce favoritele tine-le in cele de jos, pentru ca le vei folosi mai des.

Pastreaza la indemana masa de calcat

Depoziteaza-ti in mod inteligent masa de calcat sau alte obiecte astfel incat sa ajungi usor la ele. Poti folosi chiar si spatiile inguste dintre masina de spalat si uscator.

Eticheteaza totul

Nimic nu arata mai bine decat cosurile perfect aliniate si etichetate. Poti folosi etichetele de tabla pentru a le putea rescrie cu usurinta atunci cand este necesar.

Instaleaza un suport de uscare montat pe perete

Pentru a economisi spatiu important in camerele mici, ia in considerare un suport de uscare montat pe perete - acesta fiind un loc foarte potrivit pentru uscarea pieselor delicate de imbracaminte.

Pastreaza cosurile la indemana

Indiferent daca vei transporta rufe la etaj sau ai nevoie doar de un loc de depozitare pentru prosoapele utilizate, un cos poate fi de mare ajutor. Pastreaza la indemana, in spalator, unul sau mai multe cosuri.

Foloseste borcanele pentru a pastra produsele de curatare pentru rufe

Recipientele de sticla sunt excelente pentru a pastra detergentul. Asigura-te doar ca ele sunt in siguranta si nu prezinta un risc pentru cei mici.

Foloseste rafturi de carti pentru depozitare

Rafturile de carti sunt o solutie excelenta pentru a folosi spatiile reduse din spalatorii.

Foloseste un separator cu trei sectiuni

Economiseste timpul presortand rufele in timp ce ele se strag la spalat folosind un separator cu trei sectiuni - albituri, deschise la culoare si inchise la culoare. Acest dispozitiv echipat cu roti este perfect pentru colectarea hainelor murdare din intreaga casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea