Amenajarea casei

#fereastra luminoasa #idei amenajare casa # design casa #amenajare casa #design interior

Cum sa profiti la maxim de o fereastra insorita

O fereastra insorita din casa poate fi motivul care te-a determinat sa alegi tocmai aceasta locuinta. Ti-ai imaginat inca de la inceput, cum te vei bucura in fiecare zi de lumina naturala a soarelui care patrunde pe fereastra sau cum vei lenevi in timp ce razele soarelui intra in incapere. Ca sa te decizi insa cum amenajezi aceasta zona, incat fereastra ta insorita sa arate perfect, poate fi o adevarata provocare. Inspira-te din urmatoarele idei si profita la maxim de fereastra insorita din casa!

Estompeaza lumina

Ferestrele insorite sunt un plus in fiecare incapere, pentru ca lasa lumina naturala sa patrunda in interior. Insa exista si un dezavantaj: prea mult soare care patrunde in casa, in momentele nepotrivite. Uneori, cand vrei sa privesti la televizor, iei masa sau pur si simplu stai de vorba cu cei din casa, ajunge ca lumina sa iti bata fix in ochi. In acest caz, recomandat este sa alegi cateva draperii elegante care sa se potrivesca perfect in incaperile cu ferestre prea insorite.

Ghivece suspendate cu plante suculente

Terariumul poate fi amplasat si in dreptul unei ferestre insorite, asadar daca te numeri printre cei care au astfel de plante ornamentale acasa, nu ezita sa le expui in aceasta maniera. Poti, de asemenea, sa umpli vaze rotunde din sticla cu plante suculente care adora soarele, pe care sa le pui in aceasta zona, in care se vor dezvolta foarte bine.

Amenajeaza un loc pentru pisica

Pisicilor le place sa leneveasca la soare, asa ca animalul tau de companie se va simti si mai rasfatat, daca ii amenajezi un loc special in dreptul ferestrei pe care patrunde soarele o mare parte din zi. Ii poti face culcusul dintr-un cos impletit pe care sa il prinzi la inaltimea pervazului. Vei observa ca pisica ta va deveni mult mai prietenoasa dupa ce va avea locul ei insorit, din casa.

Un spatiul de lucru la fereastra

Atunci cand lucrezi de acasa sau cand ai proiectele tale la care muncesti, gandeste-te sa transformi cea mai insorita fereastra din casa intr-un birou plin de lumina. Amenajeaza biroul in dreptul ferestrei, insa tine cont ca totul sa fie cat mai minimalist si bine organizat pentru un efect maxim de calm. Pentru artisti sau pentru cei care vor sa integreze cat mai mult natura in munca lor de zi cu zi, aceasta amplasare a spatiului de lucru, intr-un colt insorit, le poate transforma radical viata.

Amenajeaza un loc pentru citit

Te relaxezi intr-un fotoliu confortabil, cu o carte in mana, in cel mai insorit loc din casa...ce iti poti dori mai mult, in timpul liber? Profita de o fereastra insorita din casa si transforma acest loc in coltul tau pentru citit. Ideea este simpla si usor de pus in practica, asadar poti avea coltul tau pentru lectura cand doresti.

Planteaza ierburi aromatice

Plantele aromatice nu iti lipsesc din bucatarie, dar in loc sa le cumperi de la magazin, le poti avea chiar la ferestra. O fereastra insorita din casa este locul ideal in care poti creste ierburi aromatice in ghivece. Pe langa faptul ca vor da bine in decor, busuiocul, oregano, salvia sau menta vor raspandi in casa aromele lor superbe.

Surse foto: thespruce.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului