Amenajarea casei

#casa #mobila #solutii pentru lustruit mobila #lustruit mobila

Cum sa prepari acasa solutii pentru lustruit mobila

Mobila din lemn are o frumusete clasica care nu poate fi comporata cu niciun alt material pentru mobila. Insa, expunerea continua la praf face dificila conservarea aspectului natural al mobilierului. Pentru a-i mentine aspectul atragator, trebuie sa o lustruiesti cu solutii de buna calitate.

Solutiile de lustruit pentru mobila se gasesc in majoritatea supermarketurilor si magazinelor de specialitate. Unele dintre aceste produse sunt insa destul de scumpe si de cele mai multe ori nu sunt atat de calitative pe cat te astepti.

In plus, multe persoane sufera de iritatii ale pielii dupa ce folosesc astfel de produse de lustruire. Aceste produse contin numeroase substante chimice care pot fi extrem de periculoase. Pentru a evita efectele secundare si pentru a te asigura ca mobila ta este bine lustruita, poti prepara acasa solutiile perfecte pentru lustruit mobilierul.

Cum sa prepari acasa solutii naturale de lustruit mobila

Printre ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea solutiilor de lustruit se numara uleiul de masline sau sucul de lamaie. Stoarce o jumatate de cana de suc de lamaie. Strecoara bine semintele si pulpa din suc cu ajutorul unui tifon curat.

Intr-o sticla prevazuta cu pulverizator adauga o cana de ulei de masline. Adauga zeama de lamaie si agita bine, astfel incat cele doua ingrdiente sa se combine. Cu ajutorul acestei solutii suprafetele mobilei vor fi bine curatate si vor avea si un miros placut.

Aplica solutia pe mobila si sterge apoi bine cu o carpa uscata si curata. Atunci cand stergi mobila ai grija sa o stergi in directia fibrelor naturale ale mobilei. Pentru locurile greu accesibile, poti sterge cu ajutorul unei periute de dinti pe care o inmoi in aceasta compozitie.

Cum sa prepari acasa ceara de lustruit pentru mobila

Ingredientele de care ai nevoie pentru ceara de lustruit sunt ceara de albine, uleiul de ulei de terebentina si ulei esential. Ai nevoie si de un bol, o lingura de lemn si un container in care sa depozitezi solutia.

Incinge o cana de apa intr-o cratita. Deasupra, intr-un bol aseaza la baie marina 75 grame de ceara de albine. Cand ceara incepe sa se topeasca, adauga uleiul de terebentina si amesteca bine cu lingura de lemn. Adauga apoi 20 de picaturi de ulei esential si continua sa amesteci bine. Toarna apoi tot amestecul intr-un recipient si lasa sa se raceasca si sa se solidifice.

Dupa aceea poti folosi oricand aceasta solutie pentru curatarea si lustruirea mobilierului. Solutia se aplica pe o carpa curata si uscata, dupa care stergi suprafata de mobila dorita.

Aplicarea regulata de solutii pentru lustruit mobila este extrem de benefica pentru mobila. In plus, daca folosesti si solutiii de lustruit pe baza de ingrediente naturale te vei bucura mai mult de piesele preferate de mobilier, care vor avea un aspect placut pentru un timp indelungat.

In plus, cu ajutorul ingredientelor naturale, mobila va primi hidratarea de care are nevoie, nu se va usca si fisura si isi va pastra stralucirea pentru un timp indelungat. De altfel, aceste solutii de lustruit vor ajuta si la conservarea lemnului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea