Amenajarea casei

#amenajare #decorare #vopsea #ghiveci

Cum sa pictezi un ghiveci de flori

O activitate foarte relaxanta si originala pentru transformarea unui vas banal intr-un obiect de decor in ton cu tale. Ai nevoie de putina imaginatie si de cateva trucuri. Afla mai multe din filmuletul de mai jos.

 

Materiale necesare: ghiveci, vopsea speciala pentru ceramica (care nu necesita ardere in cuptor), laveta, solutie degresanta (pentru geamuri), , si vernice (lac transparent pentru luciu si rezistenta).

Pasul 1. Curata vasul cu solutie degresanta si apoi sterge-l cu un servetel de hartie. Aceasta operatiune ajuta la indepartarea impuritatilor sau grasimii de pe vas, pentru un plus de aderenta si uniformizare a culorii ce urmeaza sa o aplici. Sterge vasul bine pana cand se usuca, insa cu grija pentru a nu ramane .ro/ scame " title="scame">scame de pe servetelul de hartie.

Pasul 2. Schiteaza usor modelul cu un creion . Creionul lasa urme fine si usor de identificat in momentul colorarii. Nu folosi un marker sau un stilou, deoarece tusul se va dilua in vopsea si vor da un aspect neplacut lucrarii tale.

Insista cu creionul pana cand trasezi conturul modelului in linii mari. Te poti folosi si de puncte, daca ai retinut cum arata modelul pe care vrei sa il colorezi. Insa cu mare atentie, deoarece iti va fi destul de greu sa corectezi eventualele greseli.

Pasul 3. Aplica culoarea pe modelul schitat. Alege pensula in functie de modelul pe care vrei sa il realizezi. Daca ai de colorat multe detalii, atunci opteaza pentru o pensula subtire si fina. Acopera mai intai urmele de creion, colorand astfel conturul modelului. Umple si restul formei si uniformizeaza culoarea.

Pasul 4. Asteapta o perioada sa se usuce.

Pasul 5. Aplica un strat de vernice pe toata suprafata vasului si nu doar pe modelul pictat. Acesta este un lac transparent ce confera luciu si rezistenta. Culoarea va capata un aspect mult mai elegant si va dura mult mai mult in timp.

Pasul 6. Pune vasul intr-un loc ferit pentru 24 ore, timp suficient pentru uscarea completa a lacului.

Atentie! Acest tip de vopsea este recomandat pentru , glastre, vaze si obiecte de decor . Nu folosi vopseaua pentru cani, boluri sau farfurii destinate consumului de alimente, deoarece este toxica.

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea