Amenajarea casei

#vopsea #mobila #reconditionare mobila #vopsire mobila #pictare mobila #vopsea mobila

Cum sa pictezi mobila

Pictarea mobilei este o modalitate ideala de a reinventa obiectele vechi si de a aduce prospetime in locuinta ta. Mobila isi schimba instant aspectul vechi si plictisitor. Vechea masuta de cafea poate capata un aspect tanar si jucaus cu ajutorul culorilor.


Iata cum sa vopsesti mobila:


Pregateste suprafata mobilei. Indiferent ca este veche sau noua, mobila trebuie pregatita inainte de a fi pictata sau vopsita. Intai de toate, trebuie sa fie curata, bine stearsa de praf si uscata. Apoi, este indicat sa o cureti cu ajutorul unui glaspapir. Indeparteaza apoi tot praful acumulat, cu o carpa uscata si curata.

Alege primerul. Inainte de a incepe vopsirea si pictarea mobilei, trebuie sa folosesti mai intai o vopsea de tip primer. Primerul trebuie sa se potriveasca cu tipul de vopsea pe care il alegi. De exemplu, pentru o vopsea din latex, este necesar un primer tot din latex. Vopseaua pe baza de latex sau ulei ofera suprafetelor de mobila un aspect stralucitor si satinat.

Vopseaua de tip latex nu are un miros puternic, insa cea pe baza de ulei este foarte puternica si este nevoie de o buna ventilatie, pentru a scapa de miros. Insa, vopselele pe baza de ulei sunt mult mai rezistente si se fixeaza mai bine.

Aplica vopseaua primer. Dupa curatar, mobila este pregatita sa primeasca primul strat de vopsea primer. Acest proces este esential pentru formarea bazei pentru vopsire. Atunci cand vopsesti si pictezi mobila este indicat sa faci aceste operatiuni intr-o camera bine ventilata.

Vopseaua primer se aplica pe mobila curata, cu ajutorul unei pensule sau al unui pulverizator. Cu ajutorul unui pulverizator, mobilierul va avea un aspect fin si delicat. Vopseaua primer trebuie sa fie aplicata in asa fel incat sa acopere toate colturile mobilei.

Dupa ce ai aplicat primul strat de vopsea primer este indicat sa astepti timp de 4 ore, ca aceasta sa se usuce. Dupa aceea mai da cu un inca un strat de vopsea primer si lasa sa se usuce complet inainte de a vopsi sau picta mobila.

Alege culorile vopselei. Alegerea culorilor vopselelor pentru mobila este poate una dintre cele mai distrative etape ale intregului proces. Acum este momentul in care iti poti pune la incercare imaginatia. Daca nu ai inspiratie, cerceteaza bine locuinta in care stai. Vezi care sunt culorile predominante, dar si accentele. Pentru mobila, poti alege culori complementare sau umbre contrastante.

De exemplu, poti picta mobila cu verde daca peretii sunt galbeni. De asemenea, intr-o camera cu pereti albi, mobila poate fi rosie sau albastra. Pentru un efect dramatic, poti vopsi mobila in negru.

Picteaza mobila. Vopseaua poate fi aplicata atat cu pensula, cat si cu un pulverizator. Ai grija insa sa folosesti aceeasi metoda pentru toata mobila si aceeasi directie de aplicare a vopselei, pentru a evita urmele inestetice.

Vopseaua trebuie aplicata de sus in jos, in mai multe straturi, in functie de efectul pe care iti doresti sa il obtii. Dupa ce vopseti mobila, poti face si alte motive, cu ajutorul unor pensule mai subtiri.

Dupa ce termini de vopsit si pictat lasa mobila sa se usuce complet, intr-un spatiu bine ventilat. La final, poti aplica si un lac pentru mai multa stralucire.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare